Krunićeva na prošlom turniru zaradila za smeštaj, a na US openu 246 puta više!

Srpska teniserka je igrajući spektakularne mečeve u Nujorku zaradila skoro i koliko za šest godina profi karijere.

  • 8
Aleksandra Krunić Foto: AP/Tanjug

Nije se kvalifikovala u glavni žreb prethodna tri Gren slem turnira, a kada je konačno uspela na US openu, potrudila se da napravi "bum" u ženskom tenisu!

Aleksandra Krunić je potpuni hit u Njujorku i osveženje u ženskom tenisu. Već na prvom nastupu sa najboljim tenisekama sveta, pokazala je da ima karakter i stav za borbu sa velikim imenima, stekavši neprocenjivo iskustvo za dalju karijeru.

Sa čistog sportskog aspekta je Aleksandra napravila uspeh dosadašnje karijere, a to dokazuje i novac koji je zaradila.

Plasmanom u osminu finala, naša teniserka je obezbedila 187.300 dolara.  Drugim rečima, ova sjajna četiri meča na US openu su našoj teniserki doneli mnogo više novca nego što je zaradila tokom cele godine, a ta suma je 45.597 dolara.

Poređenja radi, ove godine je trenutno 145. teniserka sveta najveću sumu zaradila posle kvalifikacija za Rolan Garos, gde je dogurala do drugog kola i dobila oko 7.000 dolara. Na ITF turnirna na kojima je učestvovala, suma je bila oko 1.000 dolara - tek toliko da se pokriju troškovi hotela...

Recimo samo, na poslednjem turniru u julu, igrajući u Poljskoj, naša nova teniska zvezda je zaradila 760 dolara, posle eliminacije u osmini finala.

Od kako je postala profesionalna teniserka 2008. godine, ukupna zarada Krunićeve, pre učešća na US openu, iznosi 235.605 dolara.

Projektovano je da Aleksandra od narednog ponedeljka znatno popravi svoju poziciju na WTA listi, i pretpostavlja se da će to biti 91. mesto. A poznata je priča da profesionalni teniser ulaskom u Top 100 može da uživa u plodovima svog rada...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 100%C

    2. septembar 2014 | 14:53

    STA VISE RECI UZIVANCIJA JE BILA GLEDATI TE PROTIV KVITOVE,A DOBRO SI PARIRALA I AZARENKI,SAMO NAPRED PRIMETIO SAM DA JE I PUBLIKA UZIVALA KAD SI STAVLJALA NA MUKE SVOJE PROTIVNICE.

  • Nascimento

    2. septembar 2014 | 13:26

    Samo napred mala, nastavi da treniras, nemoj da te pare ometaju jer ce ti to biti najmanji problem. Samo napred!!!

  • nele011

    2. septembar 2014 | 13:54

    ...medeno SRCE puta 18....svaka cast...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA