ŠAMPIONSKI ŠAMPANJAC OPIO PARTIZAN: Novi Pazar ostao neporažen u Humskoj!

Remi crno-belih protiv Pazaraca na meču gde su slavili titulu i na kom su navijači svirali kraj u 91. minutu - 1:1

  • 3
FK Partizan, proslava titule Foto: Telegraf

Slavlje na početku meča i šampanjac za proslavu 26. titule opio je fudbalere Partizana koji u izmenjenom sastavu nije uspeo da pobedi Novi Pazar u Humskoj - 1:1 (1:1).

Kao i u prvom delu, rezultat između ova dva rivala bio je identičan samo što su tada crno-beli jurili pobedu, a danas je ona bila potrebnija gostima koji su se borili za Evropu.

I neočekivano su poveli u 20. minutu preko Predraga Pavlovića, dok je bod crno-belima doneo Ivan Šaponjić u 42. minutu. Oko 15.000 navijača Partizana slavilo je titulu crno-belih i uživalo u opuštenoj igri svojim miljenika. Na terenu nije bilo Saše Ilića, Drinčića, Kojića, Volkova i još nekolicine prvotimaca, tako da se od prvog minuta u postavi novog šampiona našao debitant Saša Lukić.

Kapitensku traku nosio je Nikola Ninković i upravo je on bio najveća pretnja za Pazarce u prvom poluvremenu koje je bilo i te kako kvalitetnije od drugog - dva gola, stativa i prečka. Ninković je iz slobodnjaka zapretio Zečeviću i pogodio njegovu stativu u 17. minutu, a samo par minuta kasnije Pazarci su došli do vođstva.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prvi šut u okvir gola i pogodak koji je upisao Predrag Pavlović. Nedugo zatim zatvorili su prilaze ka golu i crno-beli nisu imali prave prilike sve do 42. minuta kada je Ninković pogodio prečku, a na odbijenu loptu natrčao Šaponjić i matirao Zečevića. Bio je to četvrti gol mladog napadača ove sezone u JSL.

U nastavku je Milinković pružio šansu i Vulićeviću koji se vratio nakon povrede koju je zadobio u 147. večitom derbiju. Ušao je u igru umesto Bandalovskog koji je samo minut ranije umalo často goste golom. Vratio je kratku loptu Živkoviću, ali je golman Partizana za dlaku bio brži.

Nekih pravih prilika do kraja nije bilo, a zanimljiv detalj dogodio se u 91. minutu kada je neko sa tribina dunuo u pištaljku što je bio znak da navijači uđu u teren. Naravno, znak i za sudiju da pre vremena svira kraj.

Sezona za Partizan nije gotova pošto već u sredu na Marakani igraju finale Kupa protiv Čukaričkog, dok će u poslednjem kolu gostovati Borcu iz Čačka.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

PARTIZAN - NOVI PAZAR 1:1

(Šaponjić 42 - Pavlović 20)

Partizan: Ž. Živković, Bandalovski (Vulićević 52), Balažic, Ćirković, Petrović, Brašanac, Marković, Ninković (Marinković 70), Grbić (Živković 60), Lukić, Šaponjić.

Novi Pazar: Zečević, Đorđević, Kostić, Stevanović, Mijić (Arsenijević 54), Kecap (Sotirović 60), Matos, Vuković, Radivojević (Rušević 89), Jevtović, Pavlović.

Superliga, 29. kolo:

Mladost – Radnički Niš 1:0

(Gavrić 66)

OFK Beograd – Crvena zvezda 2:4

(Zarubica 55, Cuckić 57 – Lazović 34, 65, Orlandić 51, Savićević 88)

Radnički Kragujevac – Jagodina 0:0

Čukarički – Vojvodina 0:1

(Gaćinović 44)

Rad – Spartak 0:1

(Milić 55)

Donji Srem – Napredak 1:2

(Stanisavljević 64pen – Urošević 7, Lemajić 55pen)

Partizan – Novi Pazar 1:1

(Šaponjić 42 – Pavlović 20)

Voždovac – Borac Čačak 1:0

(Adamović 60)

TABELA: Partizan 70, C. zvezda 61, Čukarički 57, Vojvodina 49, N. Pazar 44, Mladost 40, Rad 40, OFK Beograd 39, Radnički Niš 36, Voždovac 33, Borac Čačak 32, Jagodina 32, Napredak 31, Spartak 31, Donji Srem 26, radnički Kragujevac 19.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA