• 0

Roditelji stavili pod mikroskop majčino i adaptirano mleko: Evo da li ima razlike

- Ovo tečno zlato koje vidite mi zovemo majčino mleko - napisala je majka

  • 0
majka, dete, beba, dojenje

Foto: Shutterstock

Verujemo da ste više puta čuli da ne postoji ništa bolje i zdravije za bebu od majčinog mleka. I zaista, majčino mleko obiluje vitaminima i brojnim hranljivim sastojcima.

Nažalost, postoje majke kojima mleko nikada ne krene, te moraju da koriste adaptirano mleko. Međutim, postoje i one majke koje, iz sebi poznatih razloga, odluče da samoinicijativno prekinu dojenje i svojoj bebi daju samo adaptirano mleko.

Džensen Hauard i njen suprug roditelji su preslatke devojčice i idejni tvorci neverovatnog video-snimka majčinog mleka pod mikroskopom.

- Čula sam kako majčino mleko konstantno menja strukturu u odnosu na to šta je potrebno bebi. Kada je beba bolesna, mleko je puno antitela koja brane organizam - rekla je Džensen, čiji otac radi u laboratoriji, pa im je na taj način omogućen profesionalni pristup mikroskopu.

Džensen je najpre objavila video-snimak majčinog mleka pod mikroskopom.

- Ovo tečno zlato koje vidite mi zovemo majčino mleko. Moj otac radi u laboratoriji i tamo smo pod mikroskop stavili jednu kap mog mleka. Pogledajte ovo čudo uživo pred vama! Sve što je mojoj bebi potrebno u ovom trenutku. Zaista neverovatno - napisala je ova žena.

Ona je zatim objavila i video-snimak adaptiranog mleka pod mikroskopom.

Iako je, kako kaže, samo želela da ljudi vide koliko je majčino mleko zdravo, ova mama je naišla na lavinu negativnih komentara.

- Izgleda kao da guraš svoje mleko pod nos majkama koje ne mogu da doje svoju decu - napisala je jedna žena.

- Jesi li sad vrednija zato što možeš da dojiš? - dodala je druga.

Na video-snimcima se vidi razlika između majčinog i adaptiranog mleka, a stručnajci objašnjavaju da su mehurići koji ispunjavaju majčino mleko proteini, vitamini i minerali, dok su oni u adaptiranom mleku skoro pa nevidljivi.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba