Quantcast
  • 0

Ignorisala je medicinske savete da prekine trudnoću i rodila bebu koja prkosi prognozama

, Ona.rs

Savetovano joj je da prekine trudnoću jer su se doktori plašili da devojčica nikada neće moći da hoda, priča ili jede

  • 0
Trudnica, trudna žena

Foto: Pixabay

Kejti Vajt (24) imala je potpuno normalnu trudnoću do 20. nedelje, kada je saznala uznemirujuće prognoze. Njenoj bebi je tada ustanovljen hidrocefalus, ali ova devojka je odlučila da ne prekine trudnoću, prenosi "Mirror".

Hidrocefalus se definiše kao nakupljanje tečnosti u mozgu, a višak tečnosti vrši pritisak na mozak, što može da izazove širok spektar simptoma koji uključuju glavobolju, mučninu, zamagljen vid i poteškoće pri hodanju.

Kejti je savetovano da prekine trudnoću jer su se doktori plašili da devojčica nikada neće moći da hoda, priča ili jede.

Ipak Kejt je odlučila da ne ignoriše savet lekara i nastavila je trudnoću.

- Nisam mogla da donesem tako veliku odluku na osnovu mišljenja jednog lekara, i zahvaljujem svojim srećnim zvezdama što to nisam uradila - priseća je ona.

- Moja ćerka danas ne bi bila ovde da sam prihvatila ovaj savet. Pronašla sam lekara koji ima dete sa posebnim potrebama, koji me je uverio da će sve biti uredu - kazala je ona.

Fetus, trudnoća, žena, trudnica

Foto: Pixabay

Ipak u 30. nedelji trudnoće Kejti je opet dobila savet da prekine trudnoću u jednoj bolnici koju je opisala kao "užasnu".

Uprkos svim savetima Kejti je rodila ćerku Kensli hitnim carskim rezom 23. maja prošle godine.

Kensli je nakon rođenja odvedena u dečju bolnicu, a sa samo dve nedelje imala je prvu operaciju kako bi se ispustio deo tečnosti iz mozga. Mesecima nakon skener je pokazao da je Kensli zdrava i da prkosi svim izgledima i prognozama lekara.

Devojčica sada ima 14 meseci, a njena mama je u 12. nedelji trudnoće i čeka drugu bebu.

Čini se da je malena Kensli sada zdrava beba i samo će vreme pokazati da li će razviti dalje simptome u vezi sa njenim stanjem na rođenju.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba