• 4
 ≫ 

Kritikuju je jer ostavlja bebu da spava napolju u kolicima, ali to je redovna praksa u Danskoj

 ≫ 

Bez obzira na vremenske prilike roditelji ostavljaju napolju bebe ušuškane u kolicima

  • 4
Annie Samples

Foto: TikTok/@annieineventyrland/

Da li biste ostavili bebu da spava u kolicima na ulici dok ste vi u nekom zatvorenom prstoru?

Većina sigurno ne bi, ali ova majka je uverena da radi ispravnu stvar i nije jedina koja smatra da je sasvim u redu ostaviti bebu da spava napolju u kolicima na svežem vazduhu, prenosi "The Sun".

Mnogi od vas sigurno znaju da u Danskoj nije neuobičajeno da roditelji ostavljaju bebe u kolicima da spavaju dok oni sede u kafeu sa prijateljima. Često ćete videti parkirana kolica ispred restorana ili prodavnica dok roditelji ručaju ili kupuju namirnice.

Mama Eni Sempls objasnila je da je danska praksa da bebe spavaju napolju u kolicima, a to preporučuju i tamošnje medicinske sestre i babice.

Bez obzira na vremenske prilike roditelji ostavljaju napolju bebe ušuškane u kolicima kako bi dobile sve dobrobiti svežeg vazduha.

Annie Samples

Foto: TikTok/@annieineventyrland/

Kada je reč o bezbednosti, Eni kaže da u Danskoj ne brinu da li će bebe biti kidnapovane, svaki roditelj nadgleda kolica, a mnogi imaju i monitore za bebe.

Čak i kada je kod kuće, ova majka često svoju bebu ostavlja napolju da spava.

Ona kaže da je zadovoljna što živi u gradu koji je bezbedan, ali je svesna da nije svuda moguće ostaviti bebu da spava u kolicima.

Ipak, mnogi roditelji ne primenjuju ovakvu praksu i kažu da to rade kod svoje kuće u dvorištu ili na terasi, ali ne u javnosti.

- To je kao da ostavite na ulici auto sa upaljenim motorom – mišljenja je jedna majka.

Šta vi mislite o ovoj danskoj praksi?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba

Komentari

  • Jelena CH

    10. novembar 2022. | 09:54

    Ja sam moje dete uvek ostavljala napolju da spava preko zime isto! Kad setam sa detetom i dodjem kuci a ona jos spava,ja je ostavim na terasi dok se sama neprobudi! To svajcarci rade,doktor mi isto preporucio! Hvala Bogu,nista joj nefali!

    Podelite komentar

  • Brks

    10. novembar 2022. | 09:30

    Mislim da su idioti.Ako se tada ne okoristi beba o dobrobiti svežeg vazduha nikad neće!?Kakav glupi izgovor glupih ljudi za pronalaźenje malo vremena za socijalizaciju koja u takvom svetu spada u luksuz pa su spremni i na ovakve korake ne bi li sebi dali oduška...Nema babe i dede da pricuvaju unuce kao kod nas?Nemaaa...e pa onda neka se cuvaju sami i udisu svez vazduh!

    Podelite komentar

  • CCCapwell

    10. novembar 2022. | 18:17

    Obicaj u celoj Skandinaviji. Nas se rodio u sred zime, sneg do kolena na Islandu. Postupili smo po preporuci kada treba izaci prvi put napolje. Ostavljali ga samog nismo, ali smo zato isli redovno napolje u voznju, bukvalno tokom cele zime koja traje brat bratu do 1. Maja

    Podelite komentar