• 1

Ima 22 godine i dva para blizanaca: "Svaki put kad zatrudnim rađaću po dve bebe"

Mlada mama rodila je tri dečaka i jednu devojčicu, uprkos tome što je koristila pilule za kontracepciju

  • 1

Dok mnoge mame priželjkuju da rode blizance, uverene da će tako lakše izaći na kraj sa podizanjem i vaspitavanjem dece, dotle jedna mama iz Sjedinjenih Američkih Država o tome ne mora da brine – ona svaki put kad ostane u drugom stanju zna da će roditi blizance.

Kejtlin Bruks (22) iz Arkanzasa do sada je na svet donela dva para blizanaca – Denvera i Dejtona, a onda i Pajper i Pirsa.

Prve blizance dočekala je s radošću, ali je ostala šokirana kad je nekoliko meseci kasnije, uprkos upotrebi pilule za kontrolu rađanja, saznala da je opet u drugom stanju.

- Doktor mi je rekao da ću svaki put kad ostanem u drugom stanju roditi blizance, jer moj organizam tokom ovulacije oslobađa dve jajne ćelije – kaže Kejtlin, a prenosi NewYork post.

Kejtlin nije jedina u porodici koja je sklona blizanačkim trudnoćama; kaže da su sestre njene prabake imale i blizance i trojke. Ipak, nije očekivala da će i ona poći njihovim putem, tim pre što je posle prve trudnoće koristila kontraceptivne pilule.

- Kad sam rekla mami da sam ponovo trudna i da čekam blizance, bila je sigurna da lažem – komentariše Kejtlin.

Uprkos tome što je veoma mlada, njeni porođaji nisu protekli glatko. Posle rođenja prvih blizanaca dobila je postporođajnu preeklampsiju, zbog čega je morala da bude zadržana u bolnici. Na drugom porođaju devojčica je jedva uspela da stigne na svet.

Najzad, ni život posle rođenja četvoro dece za Kejtlin nije lak. Ona je samohrana majka koja mora da radi puno radno vreme kako bi svojoj deci mogla da obezbedi sve što im je potrebno.

- Za sada ne planiram da proširujem porodicu, ali razmišljam o tome da kad moja deca malo odrastu postanem surogat majka. Toliko je žena koje iz zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti da održe trudnoću, želela bih da im pomognem – zaključuje Kejti.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba

Komentari

  • anonim

    13. novembar 2022. | 03:06

    Bgm za samohranu majku vrijedna Vec cetvoro

    Podelite komentar