• 1

Nosila je bebu 12 meseci: Ovo je najduža zabeležena trudnoća

375 dana trudnoće

 • 1
Fetus, trudnoća, žena, trudnica

Foto: Pixabay

Devet meseci trudnoće nije ni lak ni kratak period, ali je svakako najlepši koji žena može da ima pre početka majčinstva.

U februaru 1945. godine zabeležena je najduža trudnoća ikada, koju je junački iznela žena po imanu Biulah Hanter. Biulah je nakon čak 375 dana dobila devojčicu Peni Dajanu, tešku 3,14 kilograma, ali njen dolazak na ovaj svet ušao je u istoriju.

Uobičajena trudnoća traje okvirno 40 nedelja, dok je Peni rođena čak 100 dana preko očekivanog termina kao savršeno normalna i zdrava beba.

Prva tri meseca trudnoće tekla su po planu i nije se videlo ništa čudno, međutim, prve bebine pokrete Biulah je osetila tek u šestom mesecu, što je za doktore bilo neobičajeno.

kalendar, datum, datumi, brojevi

Foto: Pixabay.com

Mnogi su navodili da je ovo zabluda majke, te kako je moguće da je Biulah imala pobačaj, za koji nije bila svesna, te da je ubrzo ponovo zatrudnela i time se nije ništa primetilo. Ovo je negirao doktor Beltz uradivši test koji je dokazao prestanak mensturalnog ciklusa 10. februara, što se savršeno poklapa sa trudnoćom. Ništa nije uticalo na zdravlje majke i deteta, po papirima i mnogobrojnim testovima rađenim i u periodu nakon porođaja.

U 2016. godini javila se žena Vang Ši iz Kine, tvrdeći da je bila trudna čitavih 17 meseci, ali nije postojao nijedan dokaz koji je dostavljen, time Biulah ostaje na prvom mestu, posle koje je poznata još jedna trudnoća od 58 dana duže od datog termina, priča "Mamamia.com"

(Ona.rs/Marta Petrović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba

Komentari

 • Beli

  12. decembar 2022. | 16:01

  Dobro da beba nije prohodala u stomaku.

  3
  0

  Podelite komentar