Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Ona.rs.
Odgovor na komentar korisnika Mama
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Svetlana

    30. januar 2023 | 10:40

    Imali smo porodilju kaicno i babice su nama dvema porodiljama donosili njeno dete 5,5lg da ga hranimo jer ona nine imala mleka od teskog porodjaja.Nekada su bogate dvorske dame imale placene dojilje za svoju decu .Nema tabua ali ne znam kako se odrazava na dete.Znam da za decu nije dobro da duze od 6 meseci doji zbog velike povezanosti nekada vise majke nego deteta Znam decu koja su dojila i do 4 godine i pratim ih u razvoju posmatram,nije dobro

  • Nena

    28. januar 2023 | 06:43

    Nije lako uspostaviti laktaciju, tako da super sto ova mama nije morala da se izmaza, jedino šteta što babice nisu za saradnju. Ako obe žene imaju dogovor, ko može da ih spreči da hrane svoju decu onako kako one odluče. Pa to ne da je elementarno ljudsko pravo, nego nema dalje. Neće valjda da se sunjaju po porodilištu i krijumčare svoje mleko. Samo jedna stvar - mama koja nije uspostavila laktaciju mora da forsira bebu na grudima, to tako ide. Koliko je priroda tu cudesna shvatila sam kada sam citala da kod zena koje doje decu različitih uzrasta npr novorodjence i stariju svoju bebu, svaka od beba dobije mleko razlicitih sastava, ono koje njoj treba. Pa to je fenomenalno, desi se razmena hemijskih informacija i savrsena prirodna laboratorija uradi sve sto treba. Vestacka mleka jesu mnogu decu spasila, kada ne ide, ali podcenjivacki prema najprirodnijem i relativizovanje najzdravije opcije je bezveze. To ne znaci osudjivanje onih koje ne doje, nego je jednostavna istina. Svako kako moze i kako mora, ali bravo za prirodu i za uporne mame koje uspeju da doje. Ko mora da odustane neka se ne oseća lose. Ne znam cemu rat i animoziteti. Hranjenje beba je kao minsko polje, a treba da bude legitimna odluka i da se drugima ne spocitava.

  • Aleksandra

    27. januar 2023 | 13:35

    Moja majka je davne '84.-te dojila pola porodilista, imam brdo braće i sestara po mleku, svi smo živi i zdravi, hvala Bogu, i jedva čekam da čujem neki negativan komentar, posebno u ovom vremenu gde se više cene surogat majke bogatih, prestarelih naslednica od pravih žena!!! Plastika pre svega, zar ne, sram vas bilo!? 😡