• 0

"Ostavila sam decu da plaču i izašla napolje da udahnem vazduh": Mama se požalila na poteškoće roditeljstva

"-Ponekad mi treba samo malo svežeg vazduha, posebno kada ne mogu da ih nateram da prestanu da plaču", napisala je ova mama

  • 0
Majka, majčinstvo, uplakana majka Foto: Shutterstock

Mlada mama je podelila svoju priču o tome kako je svoje troje dece ostavila u kući da plaču sami dok je ona izašla napolje da udahne malo svežeg vazduha i ponela bebi-monitor. Izazvala je više od 7.000 komentara na "Reditu" i skoro 35.000 glasova (bilo "za" ili "protiv") na ovom forumu.

Nakon izliva podrške zajednice na forumu, mama se nadovezala na svoju objavu kako bi podelila dalji razvoj događaja. Zahvalila je drugima što su joj pomogli u teškoj situaciji - koja je uključivala i svađu sa njenim verenikom.

Žena koja je rekla da ima 20 godina i da je majka trojki koje imaju samo dva meseca otkrila je da nikada nije ni očekivala da će postati majka trojki.

- Dakle, kada sam prvi put ostala trudna, to mi je definitivno bila poslednja stvar na umu - napisala je mama koja koristi korisničko ime TripletsMom0.

Rekla je drugima: "Ja sam kod kuće sa svojim bebama po ceo dan i morala sam čak da prebacim svoje obrazovanje onlajn".

Rekla je da nema porodicu osim svog verenika i njegove porodice.

Mamina priča

- Ponekad mi treba samo malo svežeg vazduha, posebno kada ne mogu da ih nateram da prestanu da plaču - napisala je kako se nosi sa izazovom.

- Postajem jako frustrirana do suza. Iskreno, jako je teško" - rekla je ina i dodala: - A tata nije tu da pomogne, jer je ili na poslu ili u školi". Njen verenik ima 24 godine.

Rekla je da uvek može da ih vidi i čuje, tako da ako se nešto desi, moći će brzo da dođe do njih.

Mlada mama je rekla da joj je stvarno važno što može da izađe napolje na nekoliko minuta da odahne, jer počinje da ima mini-napade panike kada ne može da ih natera da prestanu da plaču.

Rekla je da je "stvarno frustrirana" i da se oseća "superpreplavljeno".

- Zato mi mogućnost da izađem napolje samo daje priliku da se smirim - napisala je onlajn zajednici.

Objasnila je i šta se dogodilo kada je verenik zatekao u stanju rastrojstva.

Trojke Foto: Pexels

- Nazivao me je užasnom mamom i gomilom drugih imena koja neću da navodim ovde - napisala je.

- On misli da sam ih zanemarila i da sam dovela bebe u opasnost i čak je rekao svojoj porodici za incident - dodala je.

Mlada majka je otkrila i nekoliko detalja o sebi koji povezuju celu priču.

- Odrasla sam u sistemu. Porodica mog verenika je jedina porodica koju imam i koju sam ikada poznavala, tako da mi se srce slama što su tako uznemireni zbog mene - napisala je i dodala: - Zaista ne mislim da sam radila bilo šta loše ili dovela svoje bebe u opasnost, ali izgleda da oni misle drugačije. Pitam se da li da se izvinim za svoje postupke ili sam ja prava rupa u ovoj situaciji.

Podrška zajednici

Mlada majka se kasnije vratila na "Redit" i podelila novosti o svojoj priči.

- Odlučila sam da svom vereniku pokažem ovu temu. U početku je bio jako ljut na mene što sam delila naše lične probleme sa strancima na internetu, iako je to anonimno. Ali na kraju, kada je imao priliku da se smiri i sasluša me, on se zapravo izvinio. Obećao mi je da će se više baviti roditeljstvom, pa čak i da je spreman da ide na časove roditeljstva. Samo želim da se zahvalim svima na podršci koju ste mi svi dali. Nateralo mi je suze na oči (srećne suze) kada sam videla koliko ste svi bili podrška strancu na internetu. Mislim da nisam ikada ranije dobila ovoliku podršku - dodala je ona.

Mama i beba majcinstvo Foto: Pexels

Jedna mama, koja nosi korisničko ime "Važni advokat 350" napisala je ovoj 20-godišnjoj mami: - Kada sam rodila bebu, jedna od stvari koje su mi sestre ponavljale dok sam bila u bolnici i tokom kućnih poseta je da, ako plače, a znam da je nahranjena, ima čistu pelenu, i nije bolesna, a ja sam pod stresom – u redu je izaći napolje na nekoliko minuta da se samo setim sebe.

Ova mama je dodala da su tačne reči medicinske sestre bile: "Beba koja plače je živa beba".

Još jedan saosećajni sagovornik na forumu napisao je mladoj mami: - Tata je došao kući i zatekao  tri žive bebe koje plaču. Bila si sa njima ceo dan i držala ih nahranjene i čiste, a imala si bejbi monitor dok si bila samo nekoliko koraka od njih.

Neko treći je napisao:

-Možda tata treba da ostane kod kuće sa bebama sam oko 12 sati samo da vidi kako je… i da vidi koliko mu je potrebno da mu zatreba pauza. Da li imate postporođajnu negu? Siguran sam da će vaši lekari, medicinske sestre, itd. dati informacije da je višestrukim roditeljima potrebna pomoć - prenosi "Fox News.com".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba