• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve o surogat majčinstvu: Ova mama otkriva svoje motive, kako su njena deca reagovala i koliko je zaradila

Vreme čitanja: oko 3 min.

Čim je Jesenija shvatila kako je dobar osećaj pomoći drugima da postanu roditelji, odlučila je da učini još više i postala surogat majka

  • 1

Nakon što se njena druga trudnoća završila pobačajem, "TikTok" influenserka Jesenija je imala težak period, a pod emocionalnim uticajem gubitka trudnoće odlučila je da učini sve što može da pomogne drugima da postanu roditelji.

Počelo je donacijom jajnih ćelija, ali čim je Jesenija shvatila kako je dobar osećaj pomoći drugima da postanu roditelji, odlučila je da učini još više i postala je surogat majka. Njen termin za porođaj bio je predviđen za mart, ali se ona porodila juče i bebu će uskoro predati roditeljima.

Donacija jajnih ćelija je navela da pomogne još više

- Godine 2018, pre nego što je moj najstariji sin napunio godinu, saznala sam da sam trudna. Iako trudnoća nije bila planirana, bila je veoma željena i negovana. Nažalost, rano sam pobacila i to je bilo jedno od najtežih emocionalnih iskustava u mom životu. Nekoliko meseci kasnije, bila sam toliko zahvalna i dovoljno srećna da ponovo zatrudnim sa svojim najmlađim sinom. Ovo iskustvo mi je otvorilo oči za milione žena koje svake godine pobace - piše Jesenija za "Expecting.ai" blog i dodaje:

- Ove žene su svuda oko nas; to su naše majke, rođake, sestre, prijateljice i tetke. Mnoge od njih nikada ne govore o svojim iskustvima. Shvatila sam da mnoge žene koje dožive gubitak to rade u tišini i privatnosti. Sve ovo me je navelo da pomislim na neverovatne žene koje nikada nisu imale priliku da imaju nijedno dete. Želela sam da pomognem ovim ženama koje više od svega žele da postanu majke

Ona napominje da je najvažnije shvatiti da surogat majčinstvo nije tako lako kao što se čini. Surogatno majčinstvo zahteva mnogo strpljenja, razumevanja, snage i transparentnosti. Takođe, u članku, ali i u svojim videima na "TikToku" ističe da je važno naučiti da stavljate druge na prvo mesto.

- Mislim da žene treba da razmisle o tome da postanu surogati ako žele da promene živote i vole da budu trudne. Takođe verujem da je najbolje razmisliti o tome tek kada osetite da ste upotpunili svoju porodicu i sada želite da pomognete drugima.

Prošle godine se prijavila da bude surogat preko iste agencije u kojoj je donirala jajne ćelije. Zatim je uradila psihološku procenu sa svojim mužem, nakon čega je usledio test od 500 pitanja i razni drugi testovi. Nekoliko meseci kasnije, desilo se podudaranje sa tri različite porodice i odabrala je par koji je živeo na Floridi, gde je i sama tada živela. Rečeno joj je da majka nije mogla da zatrudni zbog komplikacija u vezi sa godinama.

Novac joj nije bio motiv 

U daljim videima, ali i na blogu, otkrila je koliko je bila plaćena za surogatstvo.

- Kao surogat, plaćena sam 50.000 dolara. Obično, plata za surogat majku koja prvi put to radi varira. Za mene, novac je podeljen na 10 mesečnih uplata. Da sam imala pobačaj, isplate bi prestale u trenutku pobačaja. Ali, svaki ugovor o surogat majčinstvu je drugačiji. Da sam rodila bilo kada posle 30. nedelje, dobila bih punu nadoknadu.

Napominje i da su njena deca od početka znala da je mama trudna jer su išla sa njom na lekarske preglede, a ona im je uvek govorila da beba nije ni mamina ni tatina. Prema njenim rečima, oni su znali da mama pomaže drugoj porodici i upoznali su bebine roditelje, što im je pomoglo da se pomire sa činjenicom da to nije njihov brat ili sestra.

- Dobijam mnogo negativnih komentara na mreži kada delim svoje iskustvo o surogat majčinstvu. Neki ljudi kažu da je trebalo da roditelji deteta usvoje dete umesto ovoga. Drugi mi govore da je ovo što radim zlo i da idem u pakao jer me Bog ne voli. Neki su čak rekli da nikada ne bi mogli da budu surogati za samo 50.000 dolara, ali ionako nikada nisam nameravala da to uradim zbog novca. Negativni komentari mi ne smetaju jer ih oni pozitivni uvek nadjačaju - zaključuje Jesenija u svom tekstu za "Newsweek".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba

Komentari

  • Ja sam majka

    20. februar 2023. | 16:40

    A ova je 🤮🤮🤮🤮

    Podelite komentar