• 3
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Porodila se u 58. godini i tvrdi da je to najbolja odluka koju je donela: "Nikada nije kasno za roditeljstvo"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona je ceo život želela dete i na kraju je odlučila da postane samohrana majka

  • 3

Da baš nikada ne treba odustati od svojih snova dokazuje i priča Kerolajn Nes (64) iz Australije. Ova žena je ceo život želela dete, te je pre šest godina platila više od 5.000 evra za embrion iz Indije.

Kako kaže, oduvek je maštala o tome da se ostvari u ulozi majke, ali je imala problem s neplodnošću, te je u 58. godini odlučila da postane samohrana majka jednog dečaka.

Iako je mnogi ljudi iz njenog okruženja nisu podržali u ovoj odluci, ona kaže da to što je rodila u 58. godini ne smatra sebičnom odlukom.

Međutim, ona ističe da vantelesna oplodnja u 58. godini nije bila njen prvi izbor.

- Kad sam bila mlađa, to nikako ne bi bio moj prvi izbor, da rodim dete blizu 60. godine. Takođe, nisam želela da budem samohrana majka. To je bilo kao moja najgora noćna mora, ali bila sam u fazi u kojoj sam znala da je "sad ili nikad" i da ću zažaliti ako barem ne pokušam - kaže Kerolajn.

Da to nije uradila, kaže, propustila bi nešto što joj je donelo neizmernu sreću.

Karolinino putovanje ka majčinstvu počelo je 30 godina pre nego što je istražila kupovinu embriona, žudeći za detetom sve vreme.

- Bila sam udata kada sam bila mlađa, ali sam se mnogo mučila da ostanem u drugom stanju. U svojim 30-im otkrila sam da imam problema sa plodnošću, ali dok smo počeli da razmišljamo o vantelesnoj oplodnji, naš brak je pukao. Nakon što sam se razvela od svog muža, gospodin pravi se nikada nije pojavio, imala sam nekoliko veza, ali nijednom tom muškarcu nisam želela da rodim dete - iskrena je ova žena.

Tada je, kako kaže, donela odluku da ode na vantelesnu oplodnju, ali je odmah naišla na prvu prepreku.

Starosna granica za usvajanje embriona u Australiji je 55 godina, te je Kerolajn morala da ode u Indiju, gde je starosna granica 58 godina.

Njen sin Džaved sada ima pet godina, a Karolajn kaže da on ne primećuje njene godine.

- Mislim da druge mame očigledno primećuju da sam starija. Neki Džavedovi prijatelji imaju bake koje su otprilike istih godina kao i ja, ali ja se samo predstavljam kao njegova mama. Na kraju krajeva, nemam čega da se stidim. Mislim da nije kasno za roditeljestvo. Tako mi je drago što sam bila uporna sa trudnoćom jer je Džaved potpuno promenio moj život. Ne mogu da zamislim da sam ovo mogla da propustim, a za roditeljstvo imam još najmanje dobrih 20 godina. To je bila najbolja odluka koju sam ikada donela - zaključuje ona, a prenosi "Dailymail".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba

Komentari

  • Ana

    16. mart 2023. | 08:53

    Mozda je malo kasno zbog svega sto ide uz te godine, ali ako neko zeli, samo napred. Deca se trebaju pripremiti na sve sto ih mozda ceka.

    Podelite komentar

  • Ljiljana

    16. mart 2023. | 23:21

    Mislim da je nemoguce biti roditelj u tim godinama...jadna deca ona nemaju ljudska prava,samo pate i nikog nije briga....sa njenih 60 ono ima 10 ...a da joj se nesto desi a samohrana je....eto tuge za dete....strasno....

    Podelite komentar

  • Ljiljana Blagojevic

    16. mart 2023. | 23:23

    Neeee sa 70 ono ce imati 10,pa ne mogu da verujem....

    Podelite komentar