• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Šana opisala kako je biti surogat majka bebama poznatih ličnosti: Kad se desi pobačaj, prolaze kroz pakao

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Ona je imala dva iskustva sa poznatim ličnostima, ali jedno od njih nije prošlo kako treba

  • 0
majka, dete, beba, dojenje Foto: Shutterstock

Sve više poznatih ličnosti se, iz sebi poznatih razloga, odlučuje da njihovu decu rađaju surogat majke. Posle Naomi Kembel, Prijanke Čopre, Ilona Maska i Kim Kardašijan nedavno je to uradila i Paris Hilton.

Međutim, da li ste se nekada zapitali kako je biti surogat majka bebi poznate ličnosti?

Šana Senkler ima odgovor na ovo pitanje, jer je dva puta bila surogat majka i imala je, kako kaže, dva veoma različita iskustva.

- Surogat majčinstvo može doneti veliku radost. Neverovatan je osećaj saznanja da ste ostvarili nečiji san i da ta osoba dobija svoju bebu za kojom je žudela - započinje priču Šana.

Kako kaže, surogat majčinstvo nije nešto u šta treba ulaziti opušten i naglašava da je veoma važno da i biološka i surogat majka budu jasne oko toga šta tačno žele i podrazumevaju u toku trudnoće.

Šana je po zanimanju frizerka, a pored toga ima i farmu i dvoje dece. Međutim, kada je jednog dana pročitala priču o ženama koje ne mogu da imaju decu, Šana je odlučila da kontaktira sa agencijom za surogat mačijnstvo.

- Nisam to uradila jer mi je bio potreban novac. Smatrala sam da je surogastvo poklon koji mogu da dam drugoj ženi - kaže ona.

Šana kaže da proces da postanete surogat majka nije nimalo lak, te se priseća kako je morala da ide na psihološku procenu, doktora, ginekologa i da popuni pregršt formulara.

Kada su procenili da je Šana idealan kandidat sa surogastvo, njen profil je poslat budućim roditeljima.

Ona je za "Dailymail" ispričala svoja iskustva sa surogat majčinstvom, ali je imena poznatih ličnosti promenila kako bi zaštitila njihov identitet.

Kada je njen profil poslat budućim roditeljima, Šana je nekoliko nedelja kasnije dobila poziv. Slavni par, Dženifer i Mark, pročitali su njen profil i želeli su da se upoznaju u Njujorku. Šana se odmah povezala sa njima.

- Bili su ljubazni ljudi. Potrudili su se da shvate moj život, da upoznaju moju decu - priseća se.

Šanina isplata bi pokrila putovanje do klinike za vantelesnu oplodnju, hotele, gorivo, hranu i sav prihod koji je izgubila od svakodnevnog posla frizerke dok bi bila trudna.

U toku tri godine, dobila je 45.000 evra i bilo je potrebno nekoliko pokušaja da zatrudni.

Drugo, negativno iskustvo

Kada se porodila, Dženifer i Mark su bili pristuni, a posle nekoliko meseci Dženifer ju je nazvala kako bi je spojila sa svojom prijateljicom Ketrin.

Ketrin je poticala iz poznate porodice i godinama je pokušavala da ima svoje dete, sa surogatom i bez njega, a nakon što je čula za Dženiferino uspešno iskustvo, želela je da razgovara sa Šanom.

- Gledajući unazad, bilo je crvenih zastavica iz tog prvog telefonskog razgovora. Ketrin je predložila da zaobiđemo agenciju za surogat majčinstvo kako bi uštedeli novac i da samo nateramo advokate da sastave ugovor. Tada je rekla da, pošto sam već prošla psihološku procenu u svom iskustvu sa Dženifer, ne moram ponovo da je radim - priseća se ona.

Šana kaže, prvo se radi proces nazvan "cikliranje", gde surogat i donor jajne ćelije sinhronizuju svoje menstruacije koristeći dnevne injekcije hormona. Zatim su Šana i suprug otputovali da se lično upoznaju sa Ketrin, u klinici za vantelesnu oplodnju, gde će oplođena jajna ćelija biti stavljena u Šaninu matericu.

Kada su se prvi put srele, Šana je želela da zagrli Ketrin, ali je ona to odbila.

Prvi pokušaj oplodnje je bio bezuspešan, i ostalo je još dva pokušala, jer je Šana pristala na ukupno tri oplodnje.

Noć pre drugog, Ketrin je pozvala Šanu i njenog supruga na večeru i ispričala im priče o privatnim avionima i dizajnerskom nameštaju. Prema njenim, rečima, njih dve nisu imale ništa zajedničko.

- Sledećeg dana, u klinici za plodnost, Ketrin je držala bočicu sa tabletama. Ponudila mi je da popijem valijum, a ja sam odbila. Stalno je govorila: "Šta je tvoj problem, Šana? Jedna tableta ti neće škoditi", a ja sam osećala da ne mogu da se raspravljam - kaže Šana.

Šana je stavila pilulu u usta, i diskretno je bacila kada Ketrin nije gledala.

Opet, Šana nije ostala trudna. Imali su još jedan pokušaj.

Ovog puta, kada su se sreli na klinici, Ketrin je uglavnom razgovarala telefonom sa majkom, svađajući se oko uređenja enterijera jednog od njihovih domova. Jedva je razgovarala sa Šanom.

Deset dana kasnije stigle su dobre vesti. Šanini nivoi hCG - hormona koji proizvodi placenta - ukazivali su na pozitivnu trudnoću.

Ginekolog, ginekološki pregled Foto-ilustracija: Shutterstock

- Bila sam ushićena, ali Ketrin, s druge strane, nije pokazivala emocije. Rekla mi je da ne želi da se previše uzbuđuje jer je prethodna surogat majka bila trudna, a zatim je doživela pobačaj. Kada sam joj rekla da mi je žao, odgovorila je da je to bila greška surogat majke - kaže ona.

Šana kaže da je bila zapanjena Ketrininim komentarom: "Rekla sam joj da ne putuje, ali jeste, i vidi šta se dogodilo!… Mrtva beba."

Nekoliko dana kasnije, Šanin nivo hCG-a je blago opao, ali joj je doktor rekao da ne gubi nadu. Pozvala je Ketrin, za koju kaže da je hladno odgovorila: "U redu, da vidimo kako će biti."

Ubrzo nakon toga Ketrin je nazvala Šanu sa šokantnom vešću da joj je još jedna surogat majka upravo rodila bebu.

Šana je nastavila sa redovnim pregledima, vozeći se više od sat vremena u svakom pravcu do klinike, ne znajući da li Ketrin još želi bebu. Zatim, četiri nedelje kasnije, rečeno joj je da je joj je nivo hCG-a bio prenizak. Doživela je pobačaj.

Šana je pozvala Ketrin, koja se nije javljala, pa joj je poslala poruku da joj saopšti tužnu vest.

Nekoliko sati kasnije, Ketrin je odgovorila: "Zvaću te uskoro."

Ketrin je nije zvala danima, te joj je Šana ponovo poslala poruku: "Zdravo, nadam se da ste ti i beba dobro. Da li da vam prosledim ostatak računa?"

Na ovu poruku, Ketrin je odgovorila:

- Šana, naša veza je završena. Zgrožena sam tvojom hladnoćom zbog rođenja mog deteta. Prosledi svoje račune.

Njih dve se više nikada nisu čule, ali je Šana dve nedelje posle ovog dođaja videla Ketrin u jednoj emisiji kako priča loše o surogat majkama.

- Briznula sam u plač. Zabrinuta sam da se surogat majčinstvo previše olako shvata - možete naručiti svoju dizajnersku odeću i obuću i svoju dizajnersku bebu. Očigledno, postoje trenuci kada žena ima zdravstveno stanje kada fizički ne može da nosi dete, ali to nije sve što se dešava. Mislim da kada imate novac i privilegije, postoji opasnost da ljudi pomisle: "Mogu da nađem nekoga da mi odgaja bebu". Smatram da bi poznate ličnosti koje imaju bebe koje su rodile surogat majke treba da otvorenije govore o tome. Osećam se tužno zbog žena koje nose tuđe dete devet meseci, a iskušenja kroz koja prolaze nisu priznata - naglašava ona.

Šana otkriva da je posle trećeg surogat majčinstva zamalo sam izgubila život.

- To pokazuje da postoji rizik u svakoj trudnoći - ali je na kraju sve ispalo u redu - zaključuje Šana.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba