• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kolika je idealna razlika u godinama između dece: Mama je dala odgovor koji mnogi smatraju savršenim

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dok neki roditelji misle da je bolje dobiti dvoje dece za dve godine, dotle ima mnogo više onih koji smatraju da je to iscrpljujuće za roditelje

  • 0
Deca, brat i sestra, igra, igranje, igračke Foto:Shutterstock

Kad planiraju proširenje porodice, mnogi parovi vode debatu o tome da li je starije dete dovoljno veliko i zrelo da bi dobro prihvatilo brata ili sestru.

I dok neki roditelji smatraju da je najbolje da razlika između dece bude godinu, eventualno dve, jer su roditelji još u formi da brinu o bebi, dotle su drugi na stanovištu da bi mame trebalo da se odmore između rađanja i da je idealna razlika u godinama između dece barem šest.

Kejtlin Kimer, “trener za spavanje” beba i dece je, kako piše "The Sun" objasnila da je četiri godine idealna razlika između dece.

- To je dovoljna razlika da bi deca mogla da uživaju u detinjstvu, a da roditelji ne budu pod stresom zbog podizanja mališana - navodi Kejtlin.

- Na primer, upravo sam ostavila svoje 16-mesečno dete da spava, legla sam sa njim i zaspala sam. Probudila sam se 20 minuta kasnije, ali uopšte nisam brinula šta je moje petogodišnje dete radilo za to vreme. Ima pet godina, može da ostane samo pola sata.

Ispostavilo se da Kejtlin nije jedina koja misli da je četvorogodišnja razlika među decom najbolje rešenje.

Porodiljsko odsustvo porodica majka mama  dete devojčica deca dete beba Foto: Shutterstock

Mnogi roditelji koji je prate na društvenoj mreži “TikTok” potvrdili su da je upravo to savršena razlika u godinama i za decu i za roditelje.

- Moja deca su rođena u razmaku od četiri godine i to je savršeno - napisala je jedna mama.

Druga je dodala:

- Starije dete nije ljubomorno na pažnju koju suprug i ja posvećujemo mlađem detetu, a razlika između njih je četiri godine.

- Imam trojicu sinova i razlika između njih je po četiri godine. Bliski su između sebe i to mi mnogo znači - podelila je svoje iskustvo treća mama.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Najčešće dileme u vezi sa dojenjem

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba