• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da leto prođe bezbrižnije: Koje stvari svaka trudnica treba da nosi sa sobom?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo su samo neki od saveta koje nije na odmet usvojiti.

  • 0
1465978859 Nicoleta Ionescu

Tokom leta i toplih dana, naša odeća i potrepštine koje nam svakodnevno trebaju ne smeju da manjkaju. Kada su trudnice u pitanju, to je onda pod stavkom obavezno!

Ponekad nam dođe da skinemo i kožu sa sebe koliko je toplo, a možemo onda zamislimo kako je trudnicama. U nastavku se nalaze spisak saveta šta letnje trudnice treba da imaju kod sebe kako bi im ovi letnji topli dani prošli što bolje.

Trudnica Foto:Shutterstock

Krema za sunčanje

O, da, itekako je važna! Tokom trudnoće, koža postane još osetljivija na zrake sunca, pa kad mu se izlažete vodite računa i obavezno se namažite. Najbolje je da odaberete onu sa faktorom 30 i poželjno je bez oksibenzona, piše "Oh yellow". Čak i oni zraci kada niste direktno na suncu mogu predstavljati pretnju.

Sprej protiv komaraca

Uvek u svojoj torbi se potrudite da imate i sprej protiv nesnosnih komaraca i ostalih insekata. Zaštitite i sebe, ali i bebu, od potencijalnih bolesti ukoliko vas komarac ujede. Za svakodnevno kretanje odaberite one slabije, ali ako planirate da boravite na jezeru ili u šumi gde je prisustvo komaraca veća, onda odaberite one nešto jače.

Ručni ventilator

Trudnicama je uvek više vruće nego ostalima tokom leta, što dovodi do nervoze i stresa. Da se to ne bi desilo, nabavite ručni ventilator. Nisu skupi, a ima ih i u nekim jeftinijim prodavnicama. Stavite ga na telefon i uživajte.

Šešir

Nošenje šešira je još jedan od načina da zaštitite svoju kožu od štetnog sunca. Osim što će vas štititi, može biti i simpatičan modni detalj, stoga gledajte da odaberete onaj vedrijih boja.

Flaša vode

Ne treba posebno naglašavati zašto je važno da više vodimo računa o hidrataciji tokom perioda godine kada se više znojimo. Najbolje je da kupite flašu za vodu, ne plastičnu, koju ćete moći stalno da nosite sa sobom.

Gumica za kosu

Uvek u torbi ponesite nekoliko gumica ili šnala za kosu. Ne oduzima vam mnogo prostora, a brzo mogu da vam omoguće da rashladite vrat. Konjski rep ili punđa - potpuno je svejedno.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Trudnica pokazala kako joj u dve različite poze izgleda stomak u 33. nedelji trudnoće

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba