• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Anabela se porodila u kolima Hitne pomoći: "Imala sam osećaj kao da sam u akcionoj video-igri"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neke stvari ne mogu da se predvide, a trudnice treba da budu spremne na svaku moguću situaciju

  • 0
Hitna pomoć, porođaj Foto: Milena Đorđević, Shutterstock

Mnoge buduće mame provode dane planirajući kako žele da se porode.

Verujte, ne možete sve isplanirati jer se ponekad dešavaju stvari koje nisu pod vašom kontrolom. Pa tako Anabela Rita (29) nije ni sanjala da će biti sama sa dvoje dece na putu kada je krenuo porođaj sa trećim detetom, koje je dobila uz pomoć donora sperme.

Kada je pozvala Hitnu pomoć, rekli su joj da je gužva i da će morati malo da sačeka dok ambulantna kola ne stignu, a potom je Anabela kontaktirala sa odeljenjem za trijažu u bolnici u Južnom Jorksu čim je porođaj počeo.

Posle određenog vremena, kola Hitne pomoći su stigla.

- Ušla sam u kola i čim smo izašli na autoput, morala sam da se napinjem jer beba samo što nije stigla na svet. Dok smo se kretali, ja sam se porađala i čim smo se zaustavili, beba je izašla i stigla je Arijana. Porađati se u kolima Hitne pomoći nije udobno, ali nisam imala izbora. Bilo je zastrašujuće, kao da se nalazim u akcionoj video-igri - rekla je Anabela, prenosi "Mirror".

Srećom, po prijemu u bolnicu u kojoj je i trebala da se porodi, obavljene su analize i sa mamom i sa bebom je sve bilo kako treba, pa su sutradan već otpuštene iz bolnice.

Priseća se Anabela da, dok je javljala dispečeru da je porođaj počeo, on joj je pomogao da se opusti i govorio joj šta joj je sve potrebno ukoliko bude morala sama da se porodi. Zbog toga je Anabelin savet da bi sve trudnice trebalo da dobiju kutiju sa prvom pomoći ukoliko se desi nešto slično kao što se desilo njoj.


(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: "Beba je odlično": Doktor Perišić koji je obavio porođaj bebe džina

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba