• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tinejdžerka nije znala je trudna: Shvatila je da se porađa kada je videla da iz nje viri bebino stopalo

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nesvesna da je trudna, Fej je nastavila da se zabavlja, pije i puši sve vreme

  • 0
Tinejdžerka, teen mama Foto: Shutterstock

Šokirana tinejdžerka otkrila je kako nije imala pojma da je trudna sve dok nije otkrila da bebino stopalo viri iz nje.

Fej Vajt (19) iz Brejntrija u Eseksu rodila je svoju ćerku u maju ove godine - ali je pretpostavila da je to što joj je pukao vodenjak zapravo posledica infekcije bešike.

Majka troje dece nije imala veliki trudnički stomak, čak nikakav, i još uvek je imala redovne menstruacije u mesecima koji su prethodili porođaju devojčice Lune-Grejs Berens, koja je rođena u 37. nedelji. Tinejdžerka je tvrdila da je uradila čak šest testova na trudnoću u šest meseci pre Luninog dolaska, koji su svi dali negativan rezultat.

Nesvesna da je trudna, Fej je nastavila da se zabavlja, pije i puši sve vreme.

Fej je rekla da su ona i njen dečko Ejdan Berens imali nezaštićeni odnos, ali da nisu pokušavali da dobiju dete.

- Oko 20 minuta kasnije počele su kontrakcije i očigledno sam nakon dva prethodna porođaja znala šta su kontrakcije. Pozvala sam svekrvu i rekla: "Moram u bolnicu, boli me". Bila sam u šoku, samo sam vrištala. Bila sam tako zbunjena. Otišla sam u toalet jer sam osetila jako loš pritisak i nešto je izlazilo.Vratila sam se u svoju spavaću sobu i ispostavilo se da je to njeno stopalo. Na kraju sam pozvala hitnu pomoć. Moja svekrva je rekla da vidi nogu kako visi. Bukvalno je iskočila.

Opisujući "šokantan" trenutak kada joj je pukao vodenjak, Fej je rekla da je osetila "džinovski nalet vode" oko 8.20 ujutro 6. maja. Nakon što je odjurila u toalet zbog "lošeg pritiska", majka njenog partnera je videla nogu koja viri iz nje.

Tinejdžerka koja ništa nije slutila, nije ni mogla da zamisli da će samo dva sata kasnije dočekati devojčicu.

- Kada sam bila trudna sa Brodijem, imala sam ogroman stomak, ali sam imala velike probleme sa njim, što je možda razlog zašto sam imala tako veliki stomak. Osećala sam umor, ali nisam razmišljala o tome. Lekari su me pitali kako nisam znala, kako nisam osetila da se pomera. Iskreno, nisam imala pojma.

Fej je takođe majka dvogodišnjeg Brodi-Čejsa, ali je nažalost izgubila bebu Kenzo-Rejn u 18. nedelji trudnoće u maju prošle godine.

Beba, roditelji, dete, refleks, refleks kod bebe Foto: Shutterstock

Beba Luna je rođena u 10.47 ujutru, ali je hitno prebačena na odeljenje intenzivne nege novorođenčadi u bolnici Brumfild nakon što je pretrpela neke komplikacije pri porođaju.

Zastoj je ostavio Lunu sa blagom hipoksično-ishemičnom encefalopatijom (HIE) - vrstom povrede mozga koja se javlja nakon nedostatka kiseonika i njeni roditelji sada moraju da čekaju da vide uticaj koji ovo ima na nju, ali se nadaju da je blag ili nikakav.

- Glava joj je bila zaglavljena devet minuta. Ona ima blagu hipoksično-ishemijsku encefalopatiju (HIE). Teško je znati kako će to uticati na nju, može se dalje razvijati. Ona nije veoma težak slučaj, ali bi to i dalje moglo da utiče na nju. Mogla bi biti sasvim dobro, samo čekamo da malo odraste. Moramo samo da sačekamo i vidimo šta će se desiti. Već počinje da brblja, pa mislim da će progovoriti. Ona se toliko smeje.

Skoro deset dana kasnije, Fej je konačno uspela da dovede svoju bebu kući - i zahvaljujući naporima prijatelja i porodice, njena kuća je bila potpuno opskrbljena potrepštinama za novorođenče.

- Bila sam apsolutno prestravljena. Čujete priče o ženama koje gube svoje bebe jer su pile ili je nikotin uticao na trudnoću. Osećala sam mnogo žaljenja. Svi su mi govorili da ne treba da se osećam tako jer nisam znala - poručuje za "Daily Mail".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Roditeljstvo u fokusu: Kako prekinuti dojenje?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba