• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon nedelju dana zatrudnela je sa još dve bebe: Trojke su rođene carskim rezom, a kasnije su dobili i dečaka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otišla je u hitnu pomoć zbog teških bolova, a na ultrazvuku se jasno videlo da tu nije samo jedna beba, već njih tri

  • 0

Superfetacija je retko medicinsko stanje koje podrazumeva sposobnost da žena zatrudni po drugi put dok je već trudna. Toliko je neuobičajeno da slučajevi superfetacije često dospevaju na naslovne strane. Iako telo radi dobar posao sprečavajući naredna začeća kada se embrion razvije u materici, postoje slučajevi koji dokazuju da se dešava i suprotno.

Mišel Di je već bila trudna kada se sa verenikom Antoniom Livingstonom prepustila strastvenoj noći, ali ubrzo nakon toga ih je zapanjila spoznaja da čekaju trojke.

I dok je mirno ispričala svoju zapanjujuću priču milionskoj  "TikTok" publici, ona je rekla za "Post" da je plakala kao beba kada je saznala da je nesvesno začela tri deteta.

Ni ona ni verenik nisu bili svesni da žena može da ostane trudna iako je već začela.

- Nedelju dana kasnije otišla sam u hitnu pomoć jer sam doživljavala bolove. Mislila sam da imam pobačaj - kaže ova mama.

Međutim, na ultrazvuku je bilo i više nego jasno da su tu još dve bebe.

- Ako se meni desilo, moglo bi se dogoditi bilo kome - upozorila je Mišel. I ona je zaista u pravu.

Iako je superfetacija izuzetno retka kod ljudi, sa samo 10 potvrđenih slučajeva, prema izveštaju Klivlendske klinike iz 2023. godine, to nije sasvim neuobičajen fenomen.

@deeandtplusthree Replying to @Dramatictee Getting pregnant twice in one week.. I had TRIPLETS! I never knew that this was possible until it happened to me!🤣 #superfetation #superfetationpregnancy #tripletsgirls ♬ original sound - TRIPLETS Dee and T Plus Three

Zapravo, u avgustu 2020. mama Sofija Smal rodila je dve ćerke, koje je začela u razmaku od 28 dana. A u decembru 2020, mama troje dece po imenu Šarlot, prikupila je preko 5,2 miliona pregleda na "TikTok" video-ispovesti.

Što se tiče Mišel, koja je u januaru 2021. carskim rezom dočekala ćerke Amber, Drim i Amani, koje sada imaju dve godine, ona se trenutno nada da će njen snimak upozorenja inspirisati druge da budu svesniji manje poznatih neobičnosti trudnoće.

U oktobru 2022. godine dobili su sina.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Roditeljstvo u fokusu - Kako uskladiti dojenje i posao

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba