• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako odabrati pravog ginekologa koji će vam voditi trudnoću? Pre svega, verujte svojim instinktima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li pitanja i odgovori dolaze lako? Da li se osećate opušteno? Da li ginekolog odvaja vreme da vam objasni stvari? Da li vas sluša?

  • 0
Ultrazvuk, trudnoća Foto: Freepik.com

Ako tražite način da izaberete pravog akušera-ginekologa koji treba da vam vodi trudnoću, postoji par trikova koji mogu učiniti pretragu lakšom.

Razmislite o tim trenucima kada ste sa nekim kome verujete i čini se da razgovor teče prirodno, kada možete da budete ono što jeste i govorite iskreno. Koliko god čudno zvučalo, ovo zapravo može biti ono što čini dobrog ginekologa.

Važno je pronaći ginekologa koji će vam olakšati posete, voditi te neprijatne, ali ključne razgovore i pružiti vam personalizovanu negu.

Na šta treba obratiti pažnju?

1. Razmislite o sopstvenoj ličnosti i stilu komunikacije

Pre svega, počnite od sebe. Na primer, ako sebe smatrate ozbiljnijom osobom, da li biste želeli sličnog ginekologa ili biste hteli nekoga ko može da unese malo "lakoće" u vaše preglede? Da li želite da vam ginekolog pruža čvrste činjenice ili biste više voleli nežniji pristup?

Razmislite o neophodnim stvarima koje tražite u ginekološkoj ordinaciji - koje vrste ličnosti imaju tendenciju da se dobro uklapaju sa vašom, kako biste jasnije utvrdili da li je izabrani doktor onaj pravi za vas.

2. Saslušajte preporuke prijatelja i porodice

Uzmite u obzir recenzije od vaših prijatelja ili porodice. Naravno, vi znate najbolje, ali nije naodmet čuti i iskustva drugih žena koje su prošle kroz ovo iskustvo.

Nema ničeg boljeg nego da dobijete preporuku direktno od nekoga sa kim ste bliski i ko je zadovoljan akušerskom i ginekološkom negom koja mu je bila pružena. Slušajte šta im se sviđa kod njihovog ginekologa, i ako zvuči kao da vam to odgovara, saznajte detalje i zakažite pregled.

Takođe može biti vredno proveriti šta drugi ljudi govore o potencijalnom ginekologu, čitajući onlajn recenzije. Ankete o zadovoljstvu pacijenata mogu vam reći šta možete da očekujete u pogledu dostupnosti, zakazivanja termina, kancelarijskog okruženja, ponašanja i još mnogo toga.

recenzije Foto: Shutterstock

3. Proučite njegovu biografiju detaljno, ali na kraju verujte instinktu

Kada pronađete potencijalnog ginekologa, pronađite njegovu biografiju na mreži. Sertifikacija odbora i licence su važne informacije, a pogotovo obratite pažnju na detalje. Na primer, možda želite ginekologa koji je posebno stručan za upravljanje gestacijskim dijabetesom.

Ako zaboravite sve ostalo, suština kada birate ginekologa je da verujete svojoj proceni. Razmislite o tome kako se osećate tokom pregleda - da li pitanja i odgovori dolaze lako?; da li se osećate opušteno?; da li on odvaja vreme da vam objasni stvari?; da li sluša?

To nije egzaktna nauka. Kao sa dobrim prijateljem, ponekad samo"klikneš", prenosi "Healthpartners".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Slađa Alegro: Zbog trombofilije, morala sam na carski rez

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba