• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ne želi da deli svoju decu ni sa kim: Mama ima pravila za sve koji dolaze u posetu novorođenčetu

Vreme čitanja: oko 3 min.

U pogledu porodičnih poseta, ona zabranjuje druženje jedan na jedan sa svojim novorođenčetom

  • 1
dojenje mama i beba Foto: Pexels

Kada dobijete dete nije neobično da vam svi daju neželjene savete i da insistiraju da vam dolaze u posetu kako bi videli bebu. Ponašaju se kao da ne postoje nikakva pravila ponašanja i da je vaše dete njihov izvor trenutne zabave. Međutim, jedna mama je rešila da stane na put svemu i svakome ko dolazi u njenu kuću i ponaša se prema njenoj deci onako kako ona ne želi.

Popularna influenserka za roditeljstvo kaže da, iako bi mogla da deluje kao nezahvalna, ona insistira da su njena pravila najzdraviji izbor za nju i njenu porodicu

- Ovo su samo neke granice koje želim da primenim zbog toga kako sam se osećala posle svog prvog deteta - započela je ona sada viralni video koji ima preko 34.000 lajkova.

Takođe je dala upozorenje gledaocima, rekavši da bi ih to možda moglo uvrediti. S obzirom na činjenicu da su komentari sada isključeni, možemo pretpostaviti da su mnogi bili zaista i uvređeni.

Prvo na listi, Rejčel stavlja:

- Ne delim i neću deliti svoju bebu sa drugima ako to ne želim. Ja drugima ništa ne dugujem, kao ni moje dete", što se odnosi na čuvanje deteta i maženje sa njim. Ona ne želi da joj svako posećuje decu ili ih uzima u naručje.

Sledeće pravilo važi za njenu najstariju ćerku:

- Ne želim da stavim nju na pauzu. Ovo je naš život. Naše putovanje. Radimo to zajedno kao porodica".

Ovo se, naravno, odnosilo na ravnomerno raspoređen pristup deci i na to da nema potrebe da stariju ćerkicu čuvaju drugi kako bi se ona posvetila bebi.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Rachel Renea | Motherhood (@rae.renea)

U pogledu porodičnih poseta, ona zabranjuje druženje jedan na jedan sa svojim novorođenčetom.

- Neću se osećati krivom ako dođu u posetu i ne uspeju da je drže ili hrane. Ovo je naše vreme. Ne njihovo - navodi ona.

- Neću oklevati da uzmem svoju bebu nazad kada zaplače. Čak i ako mislite da možete da je umirite ili ste to radili ranije - zaključuje.

- Granice nisu kazna za druge. Ono što je najvažnije, ne želim pauzu od svoje sopstvene dece. Želim pomoć u kući, kućnim poslovima, večerama ili bilo čemu što me odvaja od vremena provedenog mojim bebama - dotakla se poente ova mama.

U napisu je dalje objasnila svoje izbore, rekavši da ove granice nisu kazna za druge. Treba ih poštovati bez obzira na to u kakvom ste porodičnom ili prijateljskom odnosu.

- Ovo je najvažnije vreme za vas i bebu - nemojte se osećati obaveznim da ga delite sa drugima. Ne dozvolite im da vas krive da radite bilo šta što vam je neprijatno da dozvolite. Ti si mama - znaš šta je najbolje. Sledite tu intuiciju i uzmite sa rezervom ono što drugi kažu i predlažu.

Iako komentari više nisu vidljivi, možemo samo da zamislimo kakve je reakciju dobila, pošto je kasnije promenila svoj natpis i dodala sledeću izjavu:

- Ne znate kroz koje su situacije prolazile druge majke da bi promenile mišljenje o svojim izborima. Ne osećam da iko ima PRAVA na moju decu, osim nas, njihovih roditelja".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ivana i Milica pretvaraju maštu u stvarnost: Ovakve figure od papira još uvek niste videli

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba

Komentari

  • Ja

    1. novembar 2023. | 18:53

    Samo jos nam to fali

    Podelite komentar