• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kako pravilno odabrati prvu četkicu i prvu pastu za zube za bebe?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Početak rasta prvih zubića kod bebe je izuzetno važan trenutak u njihovom razvoju

  • 0
Curaprox četkice za zube Foto: Promo/ Curaprox

Pravilna nega bebinih zuba od samog početka je ključna za očuvanje njihovog oralnog zdravlja, zato je pravilna nega i odabir prave četkice i paste, bitna osnova za zdrave i jake zube.

Majke su te koje vode računa o održavanju higijene usne duplje i kod beba koje još uvek nemaju zubiće. U tom periodu one još uvek ne jedu čvrstu i nemlečnu hranu, ali je potrebno da se desni, jezik i usna duplja adekvatno čiste. Svaki novi korak u razvoju deteta je poseban, a Curaprox glodalica sa integrisanom četkicom za zube je najpraktičniji izbor za pripremu procesa nicanja prvih zubića i njihovu negu, jer omogućava nežnu masažu desni. Upravo masaža pomaže u ublažavanju nelagodnosti i bolova kod izbijanja prvih zubića, pružajući bebi olakšanje i udobnost.

Pranje zuba može biti veselo, nežno, zdravo i efikasno uz Curaprox baby četkicu za zube, dizajniranu posebno za bebe i decu. Ove četkice su posebne zbog izuzetno nežnih vlakna. Sa 4.260 vlakana prečnika 0.09 mm, možemo da kažemo da zubne naslage nemaju šanse. Nema potrebe da se brinete o povredi osetljive oralne sluzokože bebe, jer su ova vlakna izuzetno nežna. Glava četkice je mala, gumirana i eliminiše rizik od povrede desni ili unutrašnjosti usta. Savršeno odgovara dečijim rukama, čineći proces pranja zuba prijatnim i jednostavnim i za roditelje. Drška je zaobljena, što dodatno smanjuje pritisak prilikom pranja zuba. Napravljena je od neklizajućeg materijala i može se naći u raznim bojama.

Četkice za zube Curaprox Kids Graffiti Edition za decu od četiri do 12 godina su zabavne i efikasne. Na glavi četkice nalazi se čak 5.500 izuzetno mekih i tankih vlakana koja su nežna za zube i desni i nemilosrdna prema zubnim naslagama. Simpatični likovi i atraktivne boje vraćaju nas u trenutku u detinjstvo i pretvaraju pranje zuba u nezaboravnu avanturu.

Curaprox četkice za zube Foto: Promo/ Curaprox

Kako bi se obezbedila adekvatna nega za mlečne zube, postoje paste specijalno dizajnirane za decu - Curaprox kids paste sa ukusom lubenice, mint i jagode.

Curaprox Kids pasta sa ukusom slatke jagode bez fluorida, podseća decu na letnji desert i pruža mlečnim zubima pouzdanu, trajnu zaštitu od kisele hrane i karijesa. Ne sadrži fluor, što je čini idealnom za decu od pojave prvog zubica . Ne sadrži štetne sastojke kao što su SLS, triklosan ili mikroplastika, unutra su enzimi koji podržavaju prirodnu zaštitnu ulogu pljuvačke, tako da može da radi na remineralizaciji gleđi. Sadrži i sorbitol, koji sprečava da se pasta za zube isuši. Istovremeno, tu je i malo ksilitola (brezinog šećera), koji štiti od bakterija i jača zube.

Ukus jagode sa oznakom 2 plus ima sadržaj fluora od samo 950 ppm, što je čini idealnom za veoma malu decu od dve godine i više. Mint i ukus lubenice imaju sadržaj fluora od 1.450 ppm, pa je ta pasta pogodna za nešto stariju decu - od šest i više godina.

Deca koja možda nisu najveći fanovi pranja zuba, brzo zavole ukuse ovih pasti. One ne samo da štite i jačaju zube i desni, već i garantuju osmeh na licima mališana zahvaljujući slatkom, voćnom ukusu. Tako brzo mogu da kažu zbogom plaku i bakterijama, a zdravi zubi i desni postaju standard – a za sve to je potrebno je samo nekoliko minuta.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba