• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

4 stvari koje bi trebalo da uradite kada saznate da ste trudni: Slušajte svoje telo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saveti kako da vam početak trudnoće protekne u najboljem redu

  • 0
trudnoća, test na trudnoću, trudnica Foto: Unsplash/Amr Taha™

Trenutak kada devojka saznaje da je trudna je onaj momenat koji sve menja. Ne prestaje razmišljanje o predstojećim mesecima, već se planiraju naredni koraci, a ako prvi put postajete mama, onda vam je sve na još većem nivou.

Da biste olakšali sebi taj period, pročitajte u nastavku koje su to stvari koje bi trebalo da uradite čim saznate da ste trudni, piše "Smart mom ideas".

1. Zakažite pregled

Naravno, prvo i osnovno morate otići kod lekara da vam potvrdi trudnoća. On će odraditi pregled posle kog će vam biti jasnija situacija, a i to će biti trenutak kada ćete dobiti informaciju kada vam je termin i koji je predviđeni dan za dolazak novog člana porodice.

2. Promena ishrane

Ne treba napominjati da je dobra i kvalitetna ishrana bitna u samom početku trudnoće, pa i uzimanje vitamina koje će vam najverovatnije doktor sam prepisati. Ne može da škodi, već samo da pomogne, ali naravno vodite računa o količini koju uzimate. Takođe, važno je da izbacite sirovu hranu poput sirovih jaja, sirevi od nepasterizovanog mleka, kao i ribu sa visokim nivoom žive. Unesite u svoj jelovnik mahunarke, agrume, zeleno povrće (spanać brokoli i špargle), jogurt, piletinu i govedinu.

Kafa, vrste kafa Foto: Shutterstock

3. Zamenite kafu

Kofein je u određenim količinama dobar, ali ukoliko u njemu preterujete, ne razmišljajte o tome da li je i koliko to zdravo za vašu bebu. Previše unošenja kafe može uzrokovati urođene defekte, prevremeni porođaj i nisku težinu bebe. Najbolje je da umesto kafe na prazan stomak, ujutru popijete toplu vodu.

4. Spavajte kad god možete

Ovo je ponekad lakše reći nego uraditi. Telo trudnice prolazi kroz velike promene, pa će vam se kako trudnoća odmiče i više spavati stoga iskoristite svaki trenutak za to. Slušajte svoje telo i ne radite ništa što mu ne prija.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Samo što su se ukrcali u avion, ženi krenuo porođaj: Reakcija putnika bila je neverovatna

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba