• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li žene nakon porođaja zaista postaju više?

O. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žene su potvrdile, potrebni su i medicinski dokazi

  • 0
Porođaj, beba, porodilište Foto: Shutterstock

Nije retko da žene nakon porođaja uoče određene promene na svom telu. Doneti dete na svet znači mnogo emocija, promene odnosa u porodici, ali i telesnih promena žene. Mnoge od njih vrate svoju staru formu, ali neke sitnice, koje obično samo žene primećuju, ostaju.

Nakon zapažanje koleginice da joj ljudi posle dva porođaja kažu da je - porasla, nametnulo se pitanje, da li žene zaista posle porođaja mogu da dobiju koji centimetar više?

Telo prosečne žene prolazi kroz niz transformacija tokom perioda od devet meseci trudnoće. Većina ovih promena su fizičke i vidljive, kao što je povećanje veličine stomaka, povećanje telesne težine u različitim delovima tela uključujući grudi, dužinu kose, stopala - što dovodi do veće veličine cipela, hiperpigmentacije kože između ostalog, navodi "Guardian.ng".

Iako se naširoko smatra mitom, postoje navodi da žene dobiju nekoliko i centimetar visine nakon porođaja.

Portal navodi da je rađena anketa "Znači žene zaista rastu nakon porođaja?", koja je otkrila podeljena mišljenja.

Amaka Okeke koja je upravo rodila svoje treće dete primetila je da je bila malo viša jer je većina njene odeće, posebno pantalone, bila nešto kraća od njihove stvarne dužine. Njena majka koja je takođe primetila razliku u njenoj visini tokom i čak i nakon trudnoće, potvrdila je ovu spekulaciju. Amakina visina izmerena je na pet stopa i šest inča pre začeća bebe, ali nakon trudnoće, bila je nekoliko inča viša, u proseku pez stopa i sedam inča. Dakle, razlika u visini je jedan inč, odnosno 2,54 centimetra.

Veruje se da su žene koje nakon porođaja dobijaju na visini često niže od proseka, verovatno su bile oko, oko 1,52 metra. Mnoge žene kažu da su dobile više na visini u prvoj trudnoći.

- To samo treba medicinski dokazati, ali s obzirom na priču o starim ženama, možda je to zato što ligamenti malo rastu da bi mogli da izdrže promene koje se dešavaju u trudnoći - rekao je dr Rouzbud i dodala:

- Nije hormonalno jer estrogen, koji je glavni hormon, izaziva brže zatvaranje rastućih koštanih ploča, zbog čega su žene obično niže od muškaraca istog uzrasta.

Tačnije, potvrđeno je da svaki centimetar visine majke povećava dužinu njene bebe za 0,05 centimetara, težinu za 10 grama i gestacionu starost za 0,34 dana. Iako se to smatra nagađanjem, postoji mnogo mogućnosti, a žene se zapravo mogu nadati da će izgledati privlačnije dok donose svoju decu na svet.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ne veruju joj da je u 7. mesecu: Kad joj vidite stomak ne biste pomislili da je trudna uopšte

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba