• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

7 godina, 18 pokušaja vantelesne i jedno malo čudo: U junu ih očekuje rođenje dugo željenog dečaka

J. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ovo smatraju božićnim čudom

  • 0

Poslednjih sedam godina Niki Kvin je pokušavala da ima bebu. Ova 32-godišnjakinja iz Sidneja nije želela ništa drugo nego da ispuni svoj san da sa svojim verenikom Džejdom zasnuje svoju porodicu.

Ali par je iz godine u godinu doživljvao razočaranja, nakon 18 ciklusa VTO, šest transfera embriona i sedam razornih pobačaja.

Uprkos borbi sa neplodnošću, par je primio vest koju su čekali: dečak je na putu.

- Poslednjih sedam godina su bile ogroman emocionalni tobogan. Nažalost, doživeli smo više pobačaja tokom ovog putovanja, tako da nam je taj deo bio zaista težak. Oboje smo znali da ćemo jednog dana dobiti naše čudo, tako da odustajanje nikada nije bilo opcija, ali je bilo potrebno mnogo suza i snage da bismo stigli ovde.

Njena trudnoća nije bila jedini izazov sa kojim se suočila u životu. Sa samo 13 godina, Nikin ceo svet se okrenuo naglavačke nakon što joj je dijagnostikovana akutna limfoblastna leukemija - vrsta raka koja pogađa krv i koštanu srž.

Rak iz detinjstva je uzrokovao neplodnost

- Bilo je to strašno vreme u početku, nerazumevanje šta je rak. Ali imala sam neverovatnu podršku porodice i prijatelja, kao i mog tima lekara i medicinskih sestara koji su učinili da sve to ne bude tako strašno. Jednostavno sam znala da me čeka bitka, ali sam se osećala bezbedno znajući da mi svi drže leđa i da će biti tu za mene.

Dve godine nakon dijagnoze, rečeno joj je da je u remisiji.

Ali tokom godina je pretrpela mnoge zdravstvene probleme - uključujući višestruke napade, kolaps pluća i upalu pluća.

- Pala sam u komu i provela neko vreme na intenzivnoj. Za to vreme svi organi osim srca su mi bili ugroženi, izgubila sam sposobnost da hodam, a moje fine motoričke sposobnosti su bile pogođene. Imala sam sreću da se oporavim i uz mnogo terapija naučila sam da hodam i povratila svoje fine motoričke sposobnosti. Ali još uvek patim od hroničnog bola i blagog oštećenja nerava na nogama i stopalima. Naučiti da živite život nakon raka nakon što ste sve ovo doživeli sa samo 13 godina definitivno je promenilo život. Dok su moje prijateljice završavale srednju školu i izlazile sa dečacima, ja sam puštala kosu i pokušavala da proživim svaki dan sa potpuno novim pogledom.

Najizazovnija stvar koju je izdržala bila je neplodnost nakon što je lečenje raka uticalo na njenu sposobnost da prirodno zatrudni.

- Rak mi je oduzeo mnogo, ali ideja da ne budem mama me mnogo plašila - kaže ona.

Pre oko 10 godina, Niki je imala 23 godine kada je upoznala Džejda preko zajedničkih prijatelja.

- Džejd mi je pružio neverovatnu podršku prilikom zakazivanja pregleda, skeniranja, svake injekcije, sakupljanja jajnih ćelija, operacije ili transfera embriona što mi je to učinilo lakšim. Definitivno sam počela da se prilično umaram i počela sam da razmišljam o tome da ako sledećih nekoliko transfera bude neuspešno, možda ćemo morati da razmislimo o surogat majčinstvu ili drugoj opcijiji da postanemo roditelji. Imali smo toliko ljubavi i podrške od naše porodice, zbog čega smo bili u mogućnosti da se trudimo toliko godina.

Dečaka će dobiti u junu

Par je u oktobru otkrio da očekuje bebu.

- Nisam mogka da verujem da smo to konačno uspeli. Iako je to ostvarenje sna, još uvek je prilično zastrašujuće, posebno nakon našeg putovanja da stignemo ovde, ali pokušavamo da uživamo u svakoj sekundi.

Njihov dečak treba da se rodi 28. juna. Za sada, trudnoća protiče stabilno.

Ambasadorka Dečjeg instituta za rak kaže da je njena najveća životna lekcija bila da nijedan trenutak u životu ne uzima zdravo za gotovo.

- Ove nedelje sam imala svoj prvi prenatalni pregled i čak sam sedela tamo u bolnici i čekala da babica prozove moje ime ne mogu vam reći koliko sam bila uzbuđena što sam uživala u tom trenutku. Uživam u svakoj sekundi ove trudnoće i tako sam zahvalna za svaki njen deo. Samo želim da budem najbolja mama našoj bebi i nadam se da ćemo jednog dana moći da dobijemo još dece - kaže Niki.

Niki trenutno radi kao medicinska sestra u Vestmid dečijoj bolnici - gde je provela detinjstvo prolazeći kroz lečenje raka, piše "7Life".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ljubav na prvi pogled: Kad se sretnu beba i veverica

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba