• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako zaista izgleda biti surogat majka: Iskustvo žene koja ima 26 godina i još nema svoju decu

N. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Sofi je svesna ko sam ja i uvek će biti"

  • 0
Surogat Foto:Shutterstock

Za svakoga ko nema direktnog iskustva sa surogat majčinstvom, to može izgledati kao potpuno stran koncept. Šta motiviše neke žene da nose dete za drugu porodicu devet meseci?

Loren ima 26 godina. Svoju prvu surogat bebu, za istopolni par, rodila je u decembru 2014. kada je imala samo 24 godine. Loren nema svoju decu.

- Radim kao noćna dadilja i porodiljska sestra, tako da sam bila u kontaktu sa mnogo porodica koje su se borile da postanu roditelji. Postalo mi je očigledno da za neke ljude to nije jednostavno, pa sam pomislila da li mogu da pomognem, nisam čak ni znala da li je surogat majčinstvo u ovoj zemlji odobreno. Znala sam samo da želim da budem surogat za istopolni par jer su oni tada bili u drugom planu - rekla je Loren i dodala:

- Provela sam tri meseca sa parom koji sam odabrala, kako bih se uverila da su fini ljudi. To je zapravo najbolja osnova za surogat majčinstvo - upoznavanje. Imala sam IVF da bih ugradila embrion stvoren od jajne ćelije donatora i sperme jednog oca. Beba, naravno, nije biološki moja."

Loren kaže da je, osim mučnine, trudnoća protekla zdravo i uredno, kao i da, čim se beba rodila, znala je da je vredelo.

- Beba Sofi je na kraju vredna svega. Nisam brinula o promeni estetike jer sam po prirodi vitka. Trenirala sam sve do 35. nedelje trudnoće, a vratila sam se u teretanu šest nedelja nakon porođaja. Sofi sada ima skoro tri godine; prve godine smo se viđali jednom mesečno uz redovne izveštaje i fotografije. Sada se viđamo svakih nekoliko meseci, ali i dalje razmenjujemo poruke. Sofi je svesna ko sam ja i uvek će biti - naglasila je Loren.

Surogat ne može ostvariti nikakvu zaradu van cifre koja joj je plaćena za nošenje bebe i mora dokumentovati sve troškove uz račune za lekove, preglede i slično, prenosi "Cosmopolitan".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Emotivna scena sve ražnežila: Marija Šerifović pokazala kako uživa sa sinom Mariom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba