• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi je osuđuju zbog imena koje je odabrala za bebu, kažu da je to čist greh: Kada čujete ime...

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova žena je samo predočila svoje želje, iako još uvek nije u drugom stanju

  • 1
trudnica, trudnoća, beba, beba u stomaku, maženje stomaka Foto: Shutterstock/oatawa

Slatke su muke kada roditelji treba da se odluče za ime bebe. Tu nekad dolazi i do razmirica i nesuglasica oko dogovora imena za naslednika. Jedna mama je podelila svoju priču o tome kako je odlučila kako će nazvati svoju bebu, ali ni od koga nije dobila podršku. Znaćete uskoro i zašto.

Milioni ljudi svake godine dobijaju inspiraciju za ime deteta, a često to bude ime po omiljenom izmišljenom liku ili po članu porodice. Izbori su razni, ali ovaj po kom se vodila ova žena je zaista jedinstven.

Zato što želi da da ime bebi po omiljenom povrću - po belom luku, odnosno želi da da ime Alisin.

Naime, Alisin je naziv jedinjenja koje se nalazi u ovom mirisnom povrću koje je i odgovorno za njegovu karakterističnu aromu, a izgovara se slično kao uobičajeno ime "Alison". Ona je postavila predlog ovog imena na forumu koji je dizajniran da se razmenjuje o imenima koja su "namerno pogrešno napisana ili potpuno izmišljena", piše "Mirror"

- U redu, ime je možda pogrešno i tragično, ali za mene ono ima veliko značenje. Zdravo je i ukusno i najviše na svetu volim beli luk - rekla je ova žena koja veruje da je drugi ne razumeju.

Neko ipak kaže da im to deluje "kao lek", a neko kaže da to može biti greh nazvati dete po belom luku. Mnogi je savetuju da još jednom razmisli o tome kako želi da nazove svoju bebu.

"Ne vidim logiku u ovome", "Sad mi u glavi odzvanjaju 'penicilin' i 'alergen'", "Zar u davanju imena ne bi trebalo da budu važni vaši interesi?" ... samo su neki od komentara.

Šta vi mislite o ovome?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mirjana Kovač: Majčino mleko nije samo hrana, već i emocija

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba

Komentari

  • Dragana N

    7. avgust 2024. | 08:05

    Ja sam napravila veliku grešku jer sam dala ime sinu kako bih udovoljila muževljevim roditeljima. Na žalost, to ime se nikako nije uklapalo ni u sredinu, ni u vreme u kome je proveo svoju mladost. Mnogo je patio zbog imena, napustio je zemlju i promenio ga! Budite pametni, roditeljii i dajte detetu ime koje će voleti, moderno i lepo, "ni po babi ni po stričevima", a ako se pridrzavate običaja da ime da kum, obavezno se sa njim dogovarajte!

    Podelite komentar