Putin čestitao Božić svim pravoslavnim hrišćanima

Omanja crkva Pokrova Presvete Bogorodice u selu Otradnoje, građena između 1893. i 1901. godine, tokom liturgije bila je dupke puna - procenjuje se da je u njoj bilo oko 450 ljudi

  • 72

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je Božić svim pravoslavnim hrišćanima iz sela Otradnoje, blizu Voronježa, na jugu Rusije, gde je prisustvovao božićnoj liturgiji u lokalnoj crkvi.

Omanja crkva Pokrova Presvete Bogorodice u selu Otradnoje, građena između 1893. i 1901. godine, tokom liturgije bila je dupke puna - procenjuje se da je u njoj bilo oko 450 ljudi.

Ruski predsednik je iskoristio ovu priliku da se lično zahvali starešini hrama protojereju Genadiju Zaridzeu što je pomogao u njegovoj obnovi i osnivanju sirotišta kojim rukovodi crkva. Hram Pokrova Presevete Bogorodice je, inače, u sovjetskom periodu tokom šest decenija bio zatvoren, odnosno korišćen je kao skladište žita, navodi agencija TASS, a prenosi Tanjug.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BALKANSKI SPIJUN

    7. januar 2015 | 08:36

    Fala Volodja ! Tako rade pravi ljudi..a ne ko onaj skot klinton nas satrao na uskrs 99te.fujjj

  • Saka

    7. januar 2015 | 09:46

    Rusija proizvede oko 13% ukupno proizvedene nafte u svetu. Sta je sa ostalima oni ne trpe niske cene nafte? Upravo Amerika i njeni sateliti drze ili kontrolisu najveci deo proizvodnje pa bi po toj logici oni imali i najvecu stetu. Sa jednom velikom razlikom. Manji su troskovi proizvodnje u Rusiji (jeftinija radna snaga....) nego u Americi Kuvajtu Saudijskoj Arabiji i sl. Iz toga se zakljucuje da niska cena nafte vise pogadja one koje volis a ne one koje mrzis :) Uporedjujes Rusiju sa Severnom Korejom? U tom slucaju Amerika je vrlo slicna fasistickoj Nemackoj...razloge smo osetili i na svojoj kozi.

  • DD

    7. januar 2015 | 08:39

    BOG TE POŽIVIO HRABRI PREDSEDNIČE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA