NAJTUŽNIJA PRIČA NA SVETU: Obe ćerkice mu umiru, a tata jetru može donirati samo jednoj!

Majkl Vagner i njegova supruga Džoan nisu mogli da napuste devojčice koje su upoznali u vijetnamskom sirotištu. Sve je bilo sjajno, dok u međuvremenu nije otkriveno da devojčice imaju bolest zbog koje im otkazuju organi

  • 0

Porodica Vagner usvojila je dve devojčice iz Vijetnama. Tad su imale 18 meseci i samo četiri kilograma. Sve je bilo sjajno, dok u međuvremenu nije otkriveno da devojčice imaju bolest zbog koje im otkazuju organi.

Majkl Vagner i njegova supruga Džoan nisu mogli da napuste devojčice koje su upoznali u vijetnamskom sirotištu. Curice su bile u lošem fizičkom stanju, pa su odlučili da im pomognu. Poveli su ih u Kanadu u svoju porodicu, a Bin i Fok su tada imale samo godinu i po dana.

Sreća nije dugo potrajala, jer je tačno godinu i po dana kasnije otkriveno da sestre boluju od genetskog poremećaja koji zahvata jetru, srce, bubrege i ostale organe. Obema je počela da otkazuje jetra, zbog čega im je transplantacija jedini mogući spas. Majkl je kompatibilan donor, ali ne može pomoći obema sestrama. Jetru može donirati samo jednoj.

Iz tog razloga porodica pokušava da na sve moguće načine pronađe još jednog donora kako bi uspeli da spasu život malim devojčicama. Otvorili su profil na Fejsbuku, a u međuvremenu su lekari odlučili kojoj devojčici će tata dati svoju jetru.

- Rekli smo im da mi ne želimo preuzeti teret te odluke - izjavila je Džoan, i dodala da bi operacija trebala da bude u roku dve nedelje.

Porodica Vagner ima još petoro dece koje su starije od Bin i Fok.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA