OVO DANAS NIKAKO NE SMETE DA RADITE: Cela Srbija slavi NIKOLJDAN!

Sveti Nikola je u kalendaru Srpske pravoslavne crkve obeležen crvenim slovom i zbog toga postoji verovanje da danas ne valja raditi nikakve kućne poslove, usisavati, prati veš, čistiti...

  • 20

Pravoslavni vernici danas slave Svetog Nikolu, slavu koju obeležava najviše srpskih porodica.

Evo zašto danas POLA SRBIJE slavi SVETOG NIKOLU, a ostatak ide U GOSTE!

Sveti Nikola je u kalendaru Srpske pravoslavne crkve obeležen crvenim slovom i zbog toga postoji verovanje da danas ne valja raditi nikakve kućne poslove, usisavati, prati veš, čistiti...

TAJNA SVETOG NIKOLE: Evo zašto ga jedni slave POSNO, a drugi - MRSNO! (FOTO)

Sveti Nikola je za života podučavao ljude, lečio, davao siromašnima... Mnogi ne znaju, ali Sveti Nikola je postao zaštitnik mornara zato što je svoj imetak koristio za otkup zarobljenika.

Evo kako da OČISTITE RIBU od kostiju za jedan MINUT! Ali stvarno... (FOTO) (VIDEO)

Otmice mornara u četvrtom veku, kada je živeo Sveti Nikola, bile su česta pojava. Predanje kaže da je Nikola mnoge spasao tako što je otmičarima nudio veliki novac za trampu.

EKSKLUZIVNO: Tito je mrzeo Svetog Nikolu, jer ga je ovaj svetac podsećao na... (FOTO)

U Vizantiji je na Svetog Nikolu bio običaj da se na taj dan amnestiraju zatvorenici. U narodu postoji verovanje da će onome ko danas oprosti dug sledeća godina biti bogata i plodna.

Foto: spc.rs Foto: spc.rs

Postoji i verovanje da danas ne treba nikoga podsećati na dug, niti mu dodatno otežavati položaj zbog toga što je dužnik.

PIJANI ŠARAN, PUNJENE PASTRMKE, OSLIĆ S BADEMOM: Ako ovako spremite RIBU za Svetog Nikolu oduševićete sve svoje goste (RECEPTI) (VIDEO)

Na današnji dan treba odnositi poklone onima koji slave Svetog Nikolu. Međutim, i svečari koji slave ne smeju po običaju svoje goste pustiti praznih ruku, već im obavezno moraju dati darove pre nego što pođu kući.

SRBI NA SVETOG NIKOLU TUGUJU, MOLE SE, PALE SVEĆE I PATE! Ovi PORAZI su zavili u CRNO Srbiju na dan ovog SVECA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana Hadzi Bakov

    19. decembar 2015 | 10:40

    Srecna slava svima koji slave danas!Da ste zivi i zdravi i mnogo godina slavili!Srecna slava i mojim kumovima kumstvu koje traje preko 300 godina i daj Boze da jos toliko traje!!!

  • Х

    19. decembar 2015 | 13:09

    Сретна Слава, а провокаторима исламске вере могу поручити да нема потребе да буду љубоморни на СРПСКУ СЛАВУ, довољно је само да се Крсте у ЦРКВИ СВОЈИХ ПРЕДАКА, А САМИМ ТИМ ЋЕ И ВРАТИТИ СВОЈЕ КРСНЕ СЛАВЕ КОЈИХ СУ СЕ ОДРЕКЛИ.

  • Sonja

    19. decembar 2015 | 15:35

    Vera je blaga a ne to...nikako. Prestanite nas plasiti naslovom molim vas...celu godinu OVO NIKAKO NE SMETE !!! Sretna slava svima koji slave !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA