TIJANIĆ: Učio sam na tekstovima Verana Matića

- On je bogat čovek, jedini čovek u Srbiji koji se obogatio u novinarskom poslu, ima ugled u profesiji, na njegovim novinarskim tekstovima mnogi su učili, pa skoro da bih i sebe tu mogao svrstati - kaže direktor RTS na mogućnost da ga nekadašnji direktor TV B92 zameni na tom mestu

  • 7

Komentarišući mogućnost da ga na mestu direktora Javnog servisa zameni nekadašnji direktor televizije B92 Veran Matić, Aleksandar Tijanić, u svom maniru, kaže da "bi to bilo prirodno", jer je on "jedini čovek u Srbiji koji se obogatio u novinarskom poslu, ima ugled u profesiji, na njegovim novinarskim tekstovima mnogi su učili, pa skoro da bi i sebe tu mogao svrstati".

- Bilo bi prirodno, a to mu i priliči da je i sam Matić lansirao te svoje ambicije. To je legitimno jer na šta bi to ličilo da njega postavlja neko drugi, a da on tu želju javno ne saopšti. Gospodin Matić se za novu željenu funkciju višestruko kvalifikovao. On je bogat čovek, jedini čovek u Srbiji koji se obogatio u novinarskom poslu, ima ugled u profesiji, na njegovim novinarskim tekstovima mnogi su učili, pa skoro da bi i sebe tu mogao svrstati. On je nosilac mnogih raznorodnih društvenih priznanja. Zapravo, ima više odlikovanja nego što ih je skupio KIM II Sung - rekao je Tijanić za dnevni list "Naše novine", odgovarajući na sve češće spekulacije o tome da bi ga upravo Matić mogao zameniti na čelu RTS.

List navodi da bi ova smena mogla da se dogodi početkom januuara 2014. godine, iako Tijaniću mandat ističe početkom jula iste godine. Ipak, Matić kaže da su to samo "čaršijske priče":

- Nikada ni sa kim nisam razgovarao o prelasku na RTS. Nikakvih priča ni poziva nije bilo, a to nisu ni moje ambicije. Dobro mi je tu gde jesam.

Pored Tijanićeve smene pominje se i odlazak Branke Đukić, dugogodišnje direktorke Tanjuga.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jugoslavic

    10. jul 2013 | 12:35

    Da si ista naucio, naucio bi da se ne kaze "...da bi sebe..", nego "..da BIH sebe..". Ne bi me zacudilo da VM postane tvoj naslednik, jer se kvalifikovao uvodeci Velikog brata i Kardasijane na B92, kao sto si i ti uveo kebe, cece, bekute itd. (namerno napisano malim slovima) i od Javnog servisa napravio Pink, tvoju opsesiju!

  • aplio

    10. jul 2013 | 11:40

    Našla krpa zakrpu!

  • sv. Petar

    10. jul 2013 | 11:28

    Pa to i jeste problem u Srbiji gledati iste ljude na kako se menjaju na radnim mestima. Hocemo bre nekog novog mladjeg pametnog , nedate priliku nekom mladjem da se dokaze .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA