Niš ostaje bez letova Montenegro erlajnsa?

Nakon što je gradsko rukovodstvo ponudilo crnogorskoj avio-kompaniji nove uslove, postoji mogućnost da Niš ostane bez letova do Podgorice

  • 6

Iako su pregovori u toku, na sajtu kompanije Montenegro erlajnsa nije moguće rezervisati kartu za Niš ili do Podgorice u periodu posle 31. oktobra, kada ističe važeći ugovor sa ovim gradom.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da je razgovorao sa crnogorskim partnerima i da im je ponuđeno nekoliko modela saradnje "po uslovima znatno povoljnijim za Grad". Ovaj ugovor, iako je povoljniji od ranijih i dalje ima velike subvencije i premašuju stotine miliona dinara na godišnjem nivou.

- Ponudili smo smanjenje subvencija ili broja letova, ponuda je i da se odreknu dela prihoda, a mi dela prihoda od taksi. Da pokušamo da održimo liniju na nekom nivou - rekao je Perišić.

Montenegro erlajns je tražio, tvrdi gradonačelnik, da se isplate najnovija potraživanja koja su dostigla sumu od 50.000 evra, a ukupan dug prema ovom prevozniku, računajući ranija dugovanja, je 95.000 evra.

- Ja moram da nađem način da sve funkcioniše, ali u ovom trenutku ni na jednoj poziciji u budžetu nema novca. Ne želim da gasim Aerodrom i to se neće desiti, ali ukoliko Niš i ostane bez letova to će biti u ovom zimskom redu letenja kada je manja frekvenca putnika i kada smo inače plaćali najveće subvencije - kaže Perišić.

Podsetimo, Niš je tokom godine već ostao i bez avio linije do Trsta, takođe, zbog finansijske neisplativosti. Trenutno sa niškog aerodroma lete jedino avioni Montenegro erlajnsa, 5 puta nedeljno.

Gradonačelnik objašnjava da menadžment crnogorske avio-kompanije razmatra ponude Grada, a ukoliko njihov odgovor bude negativan, Perišić kaže da se razmatra saradnja sa novom srpskom avio-kompanijom.

- Imao sam pregovore i sa novim rukovodstvom "Air Serbia" gde je velika šansa da se uspostavi neka vrsta vazdušnog mosta između Niša i Beograda. Čekam zvaničnu potvrdu za to, ali ispitaće se mogućnost jutarnjeg leta za Beograd i večernjeg povratka za Niš - rekao je Perišić.

(Telegraf.rs / Izvor: juznevesti.com/Aleksandar Stankov)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa PK

    16. oktobar 2013 | 20:09

    Nemogu da verujem Srbija jedina zemlja u regionu koja ima samo jedan medjunarodni aeodrom! Zvani Nikola Tesla.Nisu je potreban aeodrom i linije ka zapadu pogotovu Cirih, neki nemacki grad! Ovo je tuga za ceo jug Srbije ostati bez aeodroma!

  • Dušan

    16. oktobar 2013 | 19:53

    Pretuzno!

  • Djuza

    16. oktobar 2013 | 20:49

    Crna gora mala nikakva dva aerodroma a mi džoni tesla

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA