Ljajić: Polemika o GMO hrani bespotrebna

- Naš primarni cilj je pre svega sigurnost i zdravstvena bezbednost svih građana i otklanjanje rizika za zdravlje ljudi, životinja i zaštitu životne okoline - poručio je ministara Rasim Ljajić

  • 17

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić izjavio je da polemika koja je u javnosti pokrenuta u vezi sa izmenama Zakona o genetski modifikovanim organizmima (GM) u ovom trenutku potpuno bespotrebna, jer se o jednoj važnoj i osetljivoj temi vodi rasprava na senzacionalistički način.

- Najvažnije je da započne dijalog svih zainteresovanih strana, nadležnih državnih institucija, nevladinih organizacija, naučne i stručne javnosti, da bismo došli do rešenja koje je opšteprihvatljivo - naglasio je Ljajić.

- Naš primarni cilj je pre svega sigurnost i zdravstvena bezbednost svih građana i otklanjanje rizika za zdravlje ljudi, životinja i zaštitu životne okoline - poručio je Ljajić.

Prema njegovim rečima, i ukoliko dođe do promena Zakona, one će učiniti taj akt još restriktivnijim, jer će nadzor i kontrola te robe biti oštriji i rigorozniji nego što to predviđaju važeća zakonska rešenja.

- Cilj Srbije jeste članstvo u Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO), jer to zemlji omogućuje punu integraciju u međunarodni trgovinski sistem, a istovremeno je i preduslov za pristupanje EU - zaključio je Ljajić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    21. oktobar 2013 | 16:57

    Malo mu je glupa ova izjava. Ako 80% Srbije nece GMO onda nema sta da "zapocinjemo dijalog".

  • BG777

    21. oktobar 2013 | 16:48

    Jeste bespotrebna, raspisite referendum i gotova stvar.

  • Milan

    21. oktobar 2013 | 17:19

    Rigorozna kontrola korumpirane inspekcija. Ma idi covece, pa inspekcije su i napravile da sada jedemo meso iz Brazila koje je svercovano sa Kosova, suhomesnate proizvode od tog mesa, razne sokove I cokolade I td. Ko plati vise inspekcijama taj uvozi, proizvodi, radi jednostavno sta hoce.I sad ce ta ista inspekcija da kazni nekog na cijem je platnom spisku,?!?!.!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA