IZAĐI MI NA TEGLU: Srednjoškolci iz Leskovca napravili najbolji ajvar u Srbiji! (FOTO)

Danas je na Adi Ciganliji održano superfinale takmičenja "Izađi mi na teglu" gde su učesnici iz cele Srbije došli da bi se takmičili u pripremanju ajvara

  • 6

Karavan manifestacije "Izađi mi na teglu" nakon 20 gradova sirom Srbije danas je stigao u Beograd, na Adu Ciganliju (Kameni grad). Tamo je organizovano finalno takmičenje u pripremanju ajvara, prestižnog srpskog specijaliteta po tradicionalnim receptima, sa bogatim pratećim programom tokom celog dana.

Ono što je interesantno je to, da je u superfinalu bilo više takmičara muškaraca, nego žena! Svako od učesnika imao je neki svoj tradicionalni recept po kome je pripremao jedan od omiljenih srpskih specijaliteta - ajvar.

Bila je tu i ekipa srednjoškolaca koji su došli iz Leksovca, kao i iz drugih gradova širom Srbije.

Svako ima svoju teoriju šta je najbitnije da bi ajvar bio najbolji mogući. Neko kaže da je potrebna jako dobra šerpa, neko kaže da je jako bitno da ajvar ne zagori, a svi se slažu da je dobra paprika možda i najbitniji faktor u celoj priči.

Neki takmičari su čak i svom ajvaru pevali uz gitaru, da bi on bio što bolji i ukusniji.

Posetioci su uživali u takmičenju i naročito u isprobavanju ajvara koji su finalisti danas pripremali.

Prema mišljenju stručnog žirija, ali i posetilaca izabran je najajvar majstor manifestacije “Izađi mi na teglu” u Srbiji. Na pobedničko postolje popela se ekipa „Srednja škola Svetozar Krstić Toza - Vučija tim 2“ iz Leskovca.

- Očekivali smo pobedu i nadali joj se. Kao najmlađa ekipa manifestacije imali smo veliku želju da pobedimo. Svi su nas pitali šta je tajni sastojak, ali moramo da razočaramo radoznale – nema tajnog sastojka, samo trud i vera u sebe - istakao je pobednički tim iz Leskovca.

U oštroj konkurenciji drugo mesto osvojio je tim “Vesele domaćice ” iz Opova, a treće mesto pripalo je ekipi “Moj Ajvar” iz Srbobrana.

Najkreativnije ime nosi tim “I war” iz Kanjiže, a najlepši štand ima tim “Bakina tajna” iz Vranja.

Ovu jedinstvenu manifestaciju, podržala je Turistička organizacija Beograda, ali i Uprava grada Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nn

    12. oktobar 2014 | 23:07

    Da i ovi iz bg a, vide nesto pametno......

  • a mora

    12. oktobar 2014 | 22:20

    Da bude u Beogradu nemozete leskovcanima ni paprike da ostavite pa zasto ljudi? Kada su Beogradjani pekli papriku i pravili ajvar zar oni nisi gospoda? Nis je za burek a leskovac i njegova okolina za roditelj i papriku i nadjite nesto po cemu je Bg poznat pa po tome pravite manifestacije!!!

  • Duki

    12. oktobar 2014 | 21:37

    Leskovcani su ova takmicenje nazvali: IZADJI MI NA ZAMLATU ili MLACENJE PRAZNE SLAME.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA