Prskali su slona, a onda je on uradio nešto neverovatno slatko! (FOTO) (VIDEO)

Tuširanjem i svežom hranom, voćem i povrćem koje sadrži dosta tečnosti se rashlađuju stanovnici beogradskog Zoovrta, a u tuširanju posebno uživa Tvigi, slonica stara 42 godine

  • 0

Talas tropskih vućina koji je zahvatio Srbiju nije zobišao ni stanovnike beogradskog Zoološkog vrta na Kalemegdanu koji visoke temperature lakše podnose uz hladne tuševe i ledene poslastice.

VRUĆINČINE SE NASTAVLJAJU I SLEDEĆE NEDELJE: Ovako je danas bilo u Srbiji, a tek nas očekuje pakao!

- Trudimo se da učinimo sve da naše životinje što bezbednije podnesu ove tropske vrućine, pa ih tako rashlađujemo tuširanjem i svežom hranom, voćem i povrćem koje sadrži dosta tečnosti - rekao je Tanjugu veterinar beogradskog Zoološkog vrta Jožef Ezveđ.

U tuširanju posebno uživa Tvigi, slonica stara 42 godine koja je u beogradski Zoološki vrt došla iz Holandije.

- Nju tuširamo minimalno dva, a maksimalno četiri puta dnevno. Tuširanje traje od 10 do 15 minuta, ali ona nam sama stavi do znanja kada joj je dosta i odlazi - ispričao je Ezveđ.

Printskrin: YouTube / Tanjug Printskrin: YouTube / Tanjug

Iako visoke temperature nikako ne odgovaraju polarnim medvedima koji potiču iz hladnih područja severne Evrope, to ne važi i za medu Cezara, starog 32 godine.

Moglo bi se reći da je on, kao deo velike porodice Vrta "Dobre nade", navikao na svakodnevne ledene poslastice, pa je tako bilo i danas kada je na meniju imao sočne, slatke i dobro ohlađene lubenice.

Veterinar koji brine o zdravlju životinja kaže da one koje dolaze iz polarnih predela njihovi staraoci tuširaju više puta dnevno i pored toga vode računa da uvek imaju svežu vodu, zaklon i pećinu u koju mogu da se povuku tokom velikih vrućina.

U prilog tome, Ezveđ priča kako se morskom lavu, koji inače živi u Atlanskom okeanu, voda u bazenu svakodnevno rashlađuje.

- U Atlanskom okeanu voda je dosta hladna i da bi morski lav lakše podneo vrućine svakodnevno ispuštamo pola bazena, dopunimo ga svežom vodom, a i rashlađujemo je - rekao je Ezveđ i dodao da je idealna temperatura vode za morske lavove oko 13 stepeni.

Printskrin: YouTube /Tanjug Printskrin: YouTube /Tanjug

Velike temperature teško podnosi i ženka nilskog konja Julka koja sa svojim životnim saputnikom pokušava da se rashladi svežim voćem, povrćem, lucerkom...

Da vrućina nije "smorila" samo stanovnike vrta "Dobre nade" već i Beograđane i njihove goste pokazuju ne samo puste gradske ulice i bulevari, već i jedan od najlepših prostora Boegrada - Zoo vrt, u kojem na skoro 40 stepeni hrabro šeta tek po neki ljubitelj životinja sa neophodnom flašicom vode u ruci.

Pogledajte kako su se rashlađivali slonica Tvigi, meda Cezar i ostale životinje u Zoo vrtu:

(Telegraf.rs /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA