VUČIĆ I DEVENPORT: Ovo je važna godina za put Srbije ka EU! (FOTO)

Premijer Srbije je na sastanku istakao da je pitanje očuvanja političke i ekonomske stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana od ključnog značaja za Srbiju, a šef Delegacije EU u Beogradu izneo je stavove EU po pitanju nastavka dijaloga Beograda i Prištine

  • 5

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i šef Delegacije EU u Beogradu Majkl Davenport saglasili su se danas da je 2015, kada je reč o evropskim integracijama, važna godina za Srbiju.

Vučić je na sastanku istakao je da je pitanje očuvanja političke i ekonomske stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana od ključnog značaja za Srbiju.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Davenport izneo je stavove EU po pitanju nastavka dijaloga Beograda i Prištine, kao i drugim pitanjima od regionalnog značaja, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Premijer Srbije je zatražio podršku Evropske unije za davanje saglasnosti na plan restrukturiranja "Železare Smederevo" i biznis plan budućeg investitora, odnosno američke kompanije "Esmark", da bi Republika Srbija bila u mogućnosti da uputi državnu pomoć.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Susret Vučića i Devenporta prvi je prvi u nizu redovnih sastanaka ove godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1389

    13. januar 2015 | 16:48

    Vučiću ne popustaj ništa. po dokle više ultimatuma, svaki dan neki domaći zadaci sa Zapada,

  • davca

    13. januar 2015 | 15:53

    Stari prijatelji uvek nađu rešenje da se izglade nesporazumi. Naš put u EU ne bi semo da zavisi od ličnog odnosa Vučića i Devenporta, pa je zato današnji sastanak jako bitan.

  • Vladan

    14. januar 2015 | 07:47

    Sada kada je izvesno da je Vucic bio apsolutno u pravu kada je izneo one podatke u javnost, sumnjam da ce Devenport odbiti da pruzi podrsku oko privatizacije Zelezare. To je najmanje sto moze da ucini posle pokusaja da obmane javnost u Srbiji na stetu premijera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA