Bivši direktor MMF Dominik Stros-Kan savetnik u Vladi Srbije?

Nekada prvi čovek najveće svetske finansijske institucije mogao bi da bude jedan od savetnika u rekonstruisanoj Vladi, ali ove informacije još uvek nisu potvrđene

  • 6

Bivši direktor MMF-a Dominik Stros-Kan mogao bi da bude jedan od savetnika u Vladi Srbije, piše dnevni list "Danas".

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić na sednici Glavnog odbora stranke u petak pomenuo je mogućnost da jedan stranac dobije bitnu fukciju u rekonstruisanoj Vladi Srbije, saznaje ovaj list iz neimenovanih izvora bliskih SNS-u.

Kako je potvrđeno u obaveštenim izvorima, taj stručnjak iz inostranstva, za čije ime je Vučić poručio da će "biti prava bomba", jeste Dominik Stros Kan, bivši direktor MMF.

Upućeni izvori tvrde da bi angažovanje bivšeg direktora Međunarodnog monetarnog fonda bila velika dobit.

B92 podseća da su francuski tužioci pre tri dana saopštili da će Stros-Kan biti izveden pred sud po optužbama za podvođenje.

(Telegraf.rs / Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zlatan

    30. jul 2013 | 10:29

    Mozda nam ovaj francuski strucnjak i pomogne. Stros Kani je bio četiri godine na čelu MMF i dve godine ministar finansija Francuske . Clan nadzornog odbora Ruske regionalne razvojne banke koja je u vlasništvu naftnog giganta Rosnjefta. Rosnjeft je najveci proizvodjac nafte na svetu.

  • Bojan

    30. jul 2013 | 10:31

    Све имамо, само си нам још ти фалио...

  • gost

    30. jul 2013 | 13:42

    Cinjenica je da je jedan od najboljih financijskih strucnjaka a isto je i cinjenica da voli sve sto vole mladi, treba mu samo staviti kao savetnicu Nevenu Adzemovic i ihaj , ima tu da bude odlicnih saveta :))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA