Ovo je najmanja tinejdžerka na svetu (VIDEO)

Britanka Džordžija Rankin (15) visoka je svega 80 centimetara. Ona pati od retke bolesti, zbog koje je prve tri godine života, zbog lošeg imuniteta, provela u bolnici ili kod kuće

  • 2

Džordžija Rankin (15), tinejdžerka iz Velike Britanije visoka svega 80 centimetara, boluje od retke vrste displazije skeleta koja sprečava rast njenih kostiju, pa će doživotno izgledati kao trogodišnje dete.

Njeni roditelji, Andrea (36) i Sajmon (38) Rankin postali su roditelji ove devojčice u svojim 20-im i trebalo im je puno vremena da se suoče sa nesvakidašnjim odrastanjem svog novorođenčeta.

Prve tri godine života Džordžija je provodila u bolnici ili kod kuće, izolovana od spoljnog sveta zbog lošeg imuniteta. U početku je odbacivala hranu i, umesto da se goji i raste kao ostale bebe, ona je gubila kilažu.

Zvog nemogućnosti socijalizacije sa drugim roditeljima, Andrea i Sajmon nisu mogli da upoređuju Džordžiju sa ostalim bebama, pa nisu ni bili svesni koliko je njihovo dete sitnije. Tek kada je sa tri godine krenula u obdanište, shvatili su da je razlika zaprepašćujuća.

Prvi simptomi kasnije dijagnostikovanog problema, bili su kada je počela da hoda, jer je izgledalo kao da joj to prouzrokuje jeziv bol.

- Kada su stigli rezultati istaživanja, shvatili smo da naše dete više od ovoga neće rasti - ispričala je majka i dodala da je najstrašnije bilo kada su doktori prognozirali da osobe sa ovom dijagnozom verovatno ne žive više od 10 do 14 godina.

Danas se ispostavlja da će Džordžija ostariti kao i svi ostali, ali da će voditi život pod drugim okolnostima. Džordžija, koju drugovi zovu Mala Dži, sada ima mnogo više samopouzdanja i navikla je da privlači pažnju jer je drugačija.

- Kada sam bila mlađa smetalo mi je kada ljudi gledaju u mene, ali sada to razumem i nije mi teško čak i kad mi postavljaju pitanja - kaže Mala Dži.

Zbog velikih bolova u kukovima koje je osetila tokom hodanja, Džordžija je primorana da se kreće u kolicima i njena porodica trenutno prikuplja 22.000 evra za najsavremenija invalidska kolica, koja će joj omogućiti slobodnije kretanje.

- Meni više ne smeta što sam manja, jer sam u glavi ista kao svi ostali. Jedino što ne mogu sa drugaricama u šoping, jer ne može da se oblačimo u istim radnjama - objašnjava Džordžija koja stvaroi kupuje u dečijoj radnji.

Njeni roditelji imaju još jedno dete, četvorogodišnjeg sina koji je vidno viši od svoje 11 godina starije sestre. Ipak, oni više ne brinu oko njenog izgleda, već zbog toga što nisu sigurni da će ikada moći da vodi samostalan život, jer je isuviše slaba.

(Telegraf.rs / Izvor: Mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA