KO JE JAČI POL: Evo koliko sekundi porođaja bi izdržao prosečan muškarac (VIDEO)

Svaka žena koja je prošla kroz porođaj sigurno je bar jednom pomislila: "E, kad bi muškarci mogli da osete kako to izgleda". Drage dame, želja vam se ostvarila. Pomoću aparata koji simulira kontrakcije, danas je to moguće

  • 11

Stara izreka kaže: kada bi muškarci rađali umesto žena, ljudska vrsta bi odavno izumrla. To ne zvuči toliko neverovatno kada vidimo kako muškarci u Kini danas reaguju na simulaciju porođajnih bolova.

Bolnica u gradu Jinan u istočnoj kini, omogućila je moškarcima da se povežu na simulator i na taj način iskuse kroz šta prolaze njihove žene.

Većina dobrovoljaca su budući očevi, a u bolnici kažu da žele da pokažu muškarcima koliko žene pate tokom porođaja i time im ukažu koliko treba da ih poštuju zbog toga.

- Cela priča je započeta s ciljem da se podigne svest o tome kroz šta žene prolaze tokom trudniće i tokom porođaja – kaže portparol pomenute bolnice.

Da bi se izazvale kontrakcije koriste se aparati koji stimulišu stomačne mišiće elektrošokovima. Neki muškarci su odbijali ovu ideju, dok su drugi imali mnogo više entuzijazma.

- Moja žena treba da se porodi za tri meseca i nedavno smo se sporečkali kad sam joj rekao da ne vidim zašto je tolika “frka” oko porođaja. Kada je čula za ovaj program rekla mi je da moram da se prijavim i uverim se sam. Bio sam radoznao i odlučio sam da probam i moram priznati da sam posle toga promenio stav – kaže dvadesetdevetogodišnji Đuang Liao, koji je izdražao samo nekoliko minuta.

Ovo nije prvi put da se u Kini sprovodi takav eksperiment, tome je bila posvećena i cela jedna TV emisija, u kojoj je učestvovao i jedan britanski pevač koji živi i radi u Kini. Na skali bola, kontrakcije su se kretale između 50 i 500 jedinica, a pevač je odustao kad je kazaljka na skali došla do 100.

Možda nam ova priča može pomoći i da rešimo dilemu: “Šta više boli, porođaj ili udarac u testise?”

A, evo i nekih prethodnih eksperimenata o tome:

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    5. novembar 2014 | 15:18

    Ovo je ništa u odnosu na pravi porođaj....gde je epiziotomia,usivanje,pa još ako ima i revizije...Bravo za žene...:-)

  • M

    5. novembar 2014 | 23:28

    Telo zene se tokom trudnoce prilagodjava i priprema za sam cin porodjaja, luce se velike kolicine estrogena, progesterona, dopamina, serotonina, oksitocina...izvesni misici se opustaju,citavo telo je prilagodjeno tom cinu, pa cak i tada vecina se opredeljuje za dodatni anestetik...sve to ne kazem da bih omalovazavao ono kroz sta zene prolaze tokom porodjaja, pa i same trudnoce, vec da bih skrenuo paznju na apsurdnost ovakvog "testa' i poredjenja...zenama svaka cast.

  • gaga

    6. novembar 2014 | 13:49

    besmisleno je praviti ovakve eksperimente jer zena prvenstveno ima volju da donese bebu na svijet i ta volja, zelja i neprocjenjivi osjecaj pri prvom bebinom placu daju snagu da se izdrzi i pretrpi takav bol, i druga stvar zena to mora pretrpiti zeli li roditi a muskarci ne moraju u ovom slicaju, nemaju nikakvu motivaciju ni ishod pretrpljenog bola.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA