Sad imate odličan izgovor da ovog vikenda ne radite ništa i gledate TV!

Epidemija vrlo jakog gripa, koji bukvalno obara ljude s nogu, stigla je u Srbiju. Zato je važno preduzeti sve neophodne mere da se zaštitimo od njega. Međutim, ovaj savet koji daju pojedini lekari će vas sigurno iznenaditi, a mnoge i obradovati!

  • 0

Verovali ili ne, najsigurniji način da ne dobijete grip jeste da sedite kod kuće i uživate u svom omiljenom TV programu. Iako zapravo ovaj savet zvuči logično, naučnici sa vrhunskih svetskih univerziteta su sada to i dokazali!

U slučaju da se epidemija raširi na nivo ekstremnih razmera, ni vakcinacija, ni antiviralni lekovi neće preterano biti od pomoći. Jednostavno, mutirani virusi influence imaju moć da se šire neverovatnom brzinom, tako da malo ko ima šansu da bude pošteđen.

No, kao što znate, osnovna prevencija od zaraze jeste izbegavanje javnih mesta i kontakta s velikim grupama ljudi. Takođe, da se čovek ne bi razboleo, važno je da sačuva i ojača svoj imunitet, između ostalog, izbegavanjem stresa i odmorom.

Isto tako, ako virus i dospe u organizam, od njega će se lakše odbraniti oni koji se ne izlažu napornim aktivnostima i ne jurcaju unaokolo. Pritom, trebalo bi paziti da ako smo se već zarazili, ne prenesemo grip i na druge.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

A kako to bolje da se sprovede u delo nego u sopstvenom domu, uz neki fin čaj, redovne obroke (voće i tople supice su obavezni!) i uživanciju u nekoj lepoj knjizi, filmu ili možda kompjuterskoj igrici?

S obzirom na to da nam se zima od sinoć ponovo vratila, a najavljuju se ne samo hladno vreme, već i kiša, jak vetar i sneg – eto odličnog izgovora da sebi dozvolite da se malo ulenjite i ovog vikenda odmorite kao čovek – ne radeći ama baš ništa!

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA