Ako želite da imate puno para, nabavite ovu biljku!

Prisustvo ove biljke, prema feng šuiju, privlači novac. Zato je poželjno da je imate u svom domu, a posebno u kancelariji ili poslovnom prostoru

  • 9

Ako još uvek nemate ovu biljku, trebalo bi što pre da je nabavite. U pitanju je krasula, zelena biljka debelih listova, za koju se veruje da pozitivno utiče na posao i da privlači novac.

Poznavaoci feng šuija znaju da su zelene biljke pravi iscelitelji negativne energije u kući. Prema nekim verovanjima istočnjačkih učitelja, postoje i biljke koje privlače novac u kuću, a ukućanima donose mir i blagostanje. Najpoznatija među njima je krasula (lat. crasula ovata).

MUČI VAS MIGRENA? Napravite sami napitak od limuna i soli koji će zaustaviti bol za 3 minuta! (RECEPT)

Veruje se da prisustvo ove  "biljke novca", koju još zovu i "dolar drvo" ili "parac", zbog mesnatih listova koji liče na kovanice, pozitivno utiče na posao. Zato je ona odličan izbor za kancelariju, a u nekim azijskim zemljama čak se prenosi s kolena na koleno. Veoma je otporna i uz adekvatnu negu može dugo da potraje.

Krasula je biljka kojoj je potrebna svetlost, a ako je nema dovoljno, listovi će biti bledi, a biljka će se izdužiti.

Foto: Wikimedia/ Foto: Wikimedia/

Kad dođe toplo vreme, treba je izneti napolje, ale ne na mesto koje je direktno izloženo suncu. Kad je iznesete napolje, treba pojačati zalivanje, ali je zalijte tek kad se zemlja osuši, jer u protivnom, može se desiti da lišće počne da opada, a koren istruli.

Foto: Wikimedia/JJ Harrison Foto: Wikimedia/JJ Harrison

Krasulu možete povremeno orezati, da biste dobili gušću i bujniju krošnju. Ona ne traži veliku saksiju, ali ako raste u većuj saksiji, uz dodatnu prehranu, brže će napredovati. Za presađivanje i uzgajanje koristite zemlju za kaktuse.

IMATE JE U KUHINJI, A NISTE SVESNI NJENE MOĆI: Ova biljka će vas spasiti od svih bolesti!

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lepo

    18. mart 2015 | 13:30

    lepo je verovati u ovu pricu al ja nesto mislim da rad privlaci novac u kucu. Bar je moje islustvo takvo..

  • milf

    19. mart 2015 | 10:11

    Imam je vec 25 godina i obozavam je,a sad za pare i nezmam bas

  • нели

    18. mart 2015 | 17:40

    Кад бих све скупљали шта је неко рекао. Дрва, биљке огрлице и.т.д имао би свако од нас музеј испред куће. Зимску башту. Врт у дворишту. Врат крив, немогу од разних превесака исправити. Своју банку и вечно живео. Већ сад чујем: е ово је супер. Зашто? Непитај, купи. Виде ћеш. Да видим да новац брже иду, него што доље. Барем не сваком.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA