Evo zašto nikad nećete biti vitki kao manekenka!

Da li i vi planirate da se bacite na dijetu, počnete da vežbate i smršate do leta? Pre toga pročitajte ovaj tekst, pa odlučite da li ćete taj plan sprovesti u delo

  • 6

Mnoge žene kao vikend-hobi praktikuju opsesivno listanje modnih časopisa i maštarenje o tome da jednog dana, s dobrim režimom ishrane i dobro isplaniranim treningom, i one izgledaju poput supermodela koje nam se zadovoljno smeškaju s naslovnih strana.

Šta je to dijeta ugljenih hidrata?

Za ovom dijetom poludeo je čitav svet! Ali, da li stvarno radi?

One možda nisu anđeli, ali su prokleto SEKSI (VIDEO)

Nije teško biti nasmejan i privlačiti poglede zgodnih muškaraca kad si Karli Klos ili neka druga dugonoga lepotica koja ima takve obline, pomisliće mnoge dame.

I to je sasvim pogrešno - jer nisu sve žene rođene da budu supermodeli. Doslovno, oni se rađaju, a ne stvaraju - uprkos našim mantrama kojima pokušavamo da oteramo višak sala sa stomaka. Postoje tri osnovna tipa telesne građe, i tranzicija iz jednog u drugi je doslovno nemoguća, osim ako nameravate da rizikujete sopstveno zdravlje.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Supermodeli imaju takozvanu “ektomorfnu građu”. Nju karakteriše brz metabolizam, uglavnom visoko i tanušno telo, krhka građa i dugački ekstremiteti. Ovaj tip tela jednostavno teško dobija na telesnoj težini, ali u principu teško dobija i na mišićnoj masi.

Da li imate probleme s metabolizmom?

Sušta suprotnost ektomorfne građe je “endomorfna građa”. Ovaj tip telesne građe je okarakterisan mekanim, masivnim, prirodno zdepastim oblikom tela i ima najveći problem s nakupljanjem sala. Takođe ga prati i blagodat vrlo sporog metabolizma.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kompromis zmeđu ova dva tipa je takozvana “mezomorfna građa”. Karakteriše je atletska figura, dobro definisana muskulatura tela i umereno brz metabolizam. Snažna konstitucija tela čini ga idealnim za profesionalno bavljenje sportskim aktivnostima poput bodibildinga.

Kad smo razrešili pitanje osnovna tri telesna tipa, vreme je da se vratimo na početno pitanje - može li jedan endomorf ikada imati građu ektomorfa?

Postoji li magična dijeta, magičan režim vežbanja koji će nas iz žene koja prirodno ima obline - zadnjicu, struk i grudi - pretvoriti u mršavicu koja može da obuče šta hoće i da izgleda zgodno???

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Jedostavan odgovor je - ne. No, to ne bi trebalo da vas spreči da i dalje zdravim režimom ishrane i vežbanja pokušavate da budete najbolja verzija sebe!

(Telegraf.rs / PortalOko)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zla devojčica

    14. maj 2015 | 06:56

    Ne bih ni htela da budem manekenski mršava. U životu je najvažnije prihvatiti sebe onakvog kakav jeste, samo tada ćete moći da volite sebe takvog ili učiniti nešto povodom neke nesavršenosti na telu, bitno je da budemo zdravi a iz iskustva znam koliko se modeli izgladnjuju bez obzira na brzinu metabolizma. Uvek budi svoj, sem ako ne možeš biti betmen, onda budi betmen. 8D

  • Mama

    14. maj 2015 | 23:18

    Od kad znam za sebe, zderem za tri coveka, ne biram hranu, nikad drzala djetu, rodila troje dece i uvek vitka i misicava. Cak nemam ni jednu striju. Ali se uvek bavim sportom. Svi u porodici su mi takvi. Ja mislim da je ipak genetika presudna.

  • Kokolo iz Nedeljica

    14. maj 2015 | 16:58

    Naravno da nech kad jedu samo jeda kreker na dan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA