≫ 

GENIJALAN IZUM ZA OBOLELE OD RAKA: Ova kapa će sprečiti OPADANJE KOSE svima koji su na hemoterapiji (FOTO) (VIDEO)

Stručnjaci su napravili uređaj, koji će bar malo olakšati muke obolelima od raka. Kapa za hemoterapiju će učiniti da izgledaju zdravo, što za njih, verujte, nije mala stvar

  • 2

Naučnici iz različitih oblasti se konstantno bave istraživanjem raka i procesa njegovog lečenja. Stručnjaci iz Australije su ispitivali kako mogu obolelima od ove opake bolesti da olakšaju proces hemoterapije. Napravili su kapu, čija funkcija je da onemogući ili bar umanji opadanje kose.

NOVI LEK ZA RAK DOJKE: Zaustavlja rast tumora i dvostruko produžava život

Imao je 26 tumora u stomaku, a sad je potpuno izlečen od raka! Evo i kako

"DigniCap" je uređaj dizajniran tako da hladi kožu glave, smanjujući tako cirkulaciju krvi u tom predelu kod obolelih od raka, koji idu na hemoterapiju. Na taj način se značajno smanjuje gubitak kose, piše Daily Mail, aprenosi 24 sata.

Ovaj uređaj zovu i rashladnom kapom, a trenutno je još u fazi testiranja u Australiji. Prvi rezultati su vrlo obećavajući, a pacijenti koji su je isprobali su oduševljeni.

Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM

Jedan od pacijenata je i Belinda Evans (40), kojoj je krajem 2015. godine dijagnostikovan rak dojke.

- Dijagnoza je došla niotkuda. Nisam to očekivala, ali, zapravo, niko ne očekuje da će da dobije rak. Imala sam operaciju krajem oktobra, kada su mi uklonili levu dojku. Tad sam rekla svom onkologa da bih želela da odložim hemoterapiju, jer sam želela da odem u posetu sestri i njenoj bebi, a žarko sam želela da tada imam kosu, najviše zbog zajedničkih fotografija - ispričala je Belinda.

Onkolog joj te tada predložio da bude deo istraživanja revolucionarne kape.

- Rezultati su fantastični. Gubitak kose je minimalan. Osim toga, kosa je počela ponovo da mi raste i imam priliku da živim normalno, koliko je u mojoj situaciji to moguće. Nadam se da će "DigniCap" uskoro da bude dostupna i drugim pacijentima i da im tako bar malo pomogne da tok lečenja bude lakši - dodala je.

DigniCap izgleda ovako:

Pogledajte video koji prikazuje iskustva pacijenata koji su probali "DigniCap".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA