≫ 

Izmišljene PILULE od kojih ćemo STVARNO biti PAMETNIJI!

Rezultati ovog leka zaista su fascinantni, a evo i koje su njegove prednosti

  • 4

Verovatno vam se nekad u životu desilo da ne možete da se setite nečega, ili da nešto teško pamtite. A upravo to vas navede da pomislite kako vam pamet i nije jača strana. A ako ste se ikada zapitali da li postoji lek koji vas čini inteligentnijima, i podstiče koncentraciju pronađeno je rešenje.

MALI TRIK ZA PAMĆENJE: Uradite ovo i, ako treba, naučićete celu knjigu NAPAMET!

Pričate sami sa sobom? Ne, vi niste LUDI, već...

Iako je u početku napravljen samo za ljude koji pate od nesanice, vrlo ubrzo lek modafinil, počeo je da se koristi za kognitivne sposobnosti, prenosi Facmedicine.

Već sada on je postao omiljen pogotovo među studentima koji ga koriste prilikom pripreme za ispite, i ima i te kako vidljive rezultate. Ali modafinil nije prvi "pametan lek", ali je jedan od legalnijih.

Meta-Analizu ovog leka vršio je tim sa Oksvord Univerziteta, i Medicinske škole sa Harvarda. Evo i šta je istraživanje pokazalo.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Istraživači ove studije, potvrdili su da ovaj lek poboljšava kognitivne sposobnosti, te su ga ispitivali u oblastima kao što su planiranje i donošenje odluka, fleksibilnost, učenje i memorija, kao i kreativnost.

Najznačajniji napredak registrovan je u donošenju odluka, dok je najmanji bio u u fleksibilnosti.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ono što je jako bitno je da je 70 odsto studije prijavio malo ili čak nimalo nuspojava. Međutim neki su prijavili da su se kod nekih učesnika pojavile vrtoglavice, glavobolje, i mučnine, za koje istraživači naglašavaju da su primećene u placebo grupi.

I pored toga istraživači su odlučni da modafinil obeleže kao prvi svetski lek za pamćenje.

Preporučujemo vam i da pogledate i rešite ovaj psiho test.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA