Gojazni vozači češće umiru u saobraćajnim nesrećama

Tokom sudara na putevima, vozači koji imaju višak klograma podložniji su smrtnom ishodu od osoba normalne telesne težine. Tako barem pokazuju rezultati istraživanja objavljenog u britanskom naučom časopisu “British Medical Journal”

  • 0

Uzrok za veću smrtnost gojaznih vozača jeste njihovo slabije zdravstveno stanje i to što u njihovom slučaju mehanizmi bezbednosnih pojaseva lošije funkcionišu.

Da bi došli do tih zaključaka, istraživači s Univerziteta u Kaliforniji i Zapadnoj Virdžiniji došli su na ideju da iskoriste podatke iz američkog nacionalnog sistema za registrovanje nesreća na putu, sa 57.000 sudara registrovanih u periodu između 1996. i 2008. godine.

Oni su se posebno usmerili na sudare između automobila gde su posledice bile teže i tokom kojih je došlo do smrti najmanje jednog vozača. Analiza je pokazala da se opasnost od smrtnih slučajeva povećava što vozač ima više kilograma.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA