Muškarac frizuru menja svakih pet godina, žena četiri puta godišnje

Za dame kosa predstavlja izuzetno bitan deo karaktera i one frizure menjaju pod uticajem trendova, a neretko i kad im dosadi prethodna. Muškarci za promenom frizure posežu kao alatkom za prikrivanje opadanja kose

  • 0

Prosečan mladić, u uzrastu od 18. do 35. godine, oblik svoje frizure promeni samo tri puta. Čak oko 37 odsto njih volelo bi da ima frizuru kao Dejvid Bekam, ali ih tek dva odsto menja redovno kao on.

Koliko je ženama izgled frizure važniji nego muškarcima svedoči podatak da se većina žena šiša najmanje dva puta godišnje, dok svaka šesta frizuru, pa i boju kose promeni četiri puta za godinu dana. Tako barem pokazuje studija klinike “Crown” iz Mančestera.

Na žene trendovi daleko više utiču nego na muškarce, pa zato 45 odsto njih bira frizuru po uzoru na neku slavnu ličnost, dok to isto čini tek 12 odsto muškaraca.

 

Kod pripadnika jačeg pola najčešći razlozi za novu frizuru su želja za promenom, ali i gubitak kose. Oko 42 odsto dama frizuru menja zbog uticaja novih trendova, 32 odsto njih to čini pošto im je kosa izgubila oblik, a 26 odsto jer im je neophodna promena.

- Oko 30 odsto muškaraca počne da ćelavi pre tridesete, a danas postoje različiti stilovi šišanja kojima je to moguće prikriti - rekao je vođa istraživačkog tima i stručnjak za transplantaciju kose, dr Asim Šahmalak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA