Ovo su stvari koje vas čine starijima nego što jeste

Mnoge žene se plaše starenja i spremne su na razne stvari kako bi što duže ostale lepe i mlade. Međutim, neprijatelji mladolike kože vrebaju sa raznih strana, potrebno je samo da ih budete svesni kako biste mogli da ih izbegnete

  • 0

Ženama je lepota veoma bitna. Svaka pripadnica nežnijeg pola teži da što duže ostane vitka, lepa i mladolikog izgleda. Međutim, neprijatelji mlade kože vrebaju sa raznih strana, a posledice znaju da budu fatalnije nego što mislite. Neki faktori toliko loše utiču na mladolik izgled kože da mogu da vas učine starijim i do deset godina.

Nedavno istraživanje je ukazalo na uzroke brzog starenja kože. Naime, ono što joj najviše šteti su preterano sunčanje, pušenje, manjak unošenja voća u organizam kao i nedostatak nege tela.

Ovi faktori podjednako negativno utiču na kvalitet svake kože, bez obzira na tip ili boju.

Prema rečima Endrua Mejsa, vodećeg naučnika studije, odavno je poznato da genetska predispozicija utiče na kvalitet kože, ali se manje znalo o ostalim faktorima koji imaju negativno dejstvo.

Istraživanje je trajalo osam godina i ispitivalo je sredovečne žene iz Kine, Velike Britanije kao i Španije. Ispitanice su odgovarale na pitanja koja su se ticala njihovog stila života i navika poput pušenja, sunčanja, ishrane, nezi tela, pranju zuba i ostalog. Takođe su naučnici istovremeno pravili fotografije i upoređivali ih sa ranijim slikama, ali i donosili zaključke o tome da li dame izgledaju starije nego što treba za svoje godine.

Rezultati su pokazali da žene koje ne vode računa o sebi izgledaju u proseku oko deset godina starije nego pripadnice nežnijeg pola koje drže do sebe. Zato, ukoliko želite da zadržite mladolik izgled, vodite računa o stilu života i izbegavajte negativne navike koje ubrzavaju starenje.

( Tamara Milić )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA