Tri razloga zbog kojih vredi tračariti

Ukoliko ste se do sada suzdržavali od ogovaranja kojekoga i koječega, ubeđeni da time štetite i sebi i onome koga ogovarate, možda nakon ovog teksta promenite mišljenje

  • 0

I žene i muškarci podjednako vole da tračare, iako se nekako te zasluge češće pripisuju pripadnicama lepšeg pola. Međutim, ima i onih ljudi koji se suzdržavaju od ogovaranja, ubeđeni da time štete i sebi i svojoj okolini. Ipak, prema nedavno rađenom istraživanju, tračarenje je zdravo. Naravno, pričamo o umerenim količinama koje nemaju nikakve veze sa sopstvenim kompleksima i mržnjom. Evo zbog čega biste ponekad mogli da kažete koju "bezazlenu" reč nekome iza leđa.

Tračarenje smanjuje stres i teskobu

Drugim rečima, kada čujemo da je nekome gore nego nama, jednostavno se osećamo bolje. To ne znači da kada čujete da je neko od vaših prijatelja ili poznanika dobio otkaz, prekinuo vezu ili slično, da ćete skakati od veselja. Jedino što ćete u tom trenutku pomislti je da vaš život i nije tako loš kako ste mislili.

Tračarenjem lakše procenjujemo osećaje

Zvuči li vam poznata situacija u kojoj se najboljoj prijateljici ili prijatelju žalite na sadašnjeg, a pogotovu bivšeg ljubavnog partnera? Zapravo ne tražite istinu, već tražite potvrdu da ste u pravu. A kada dobijete jednu ili više potvrda, lakše vam je da procenite šta ćete i kako ćete dalje.

Tračarenje nas povezuje i stvara osećaj pripadnosti

Kad ogovaramo, slušamo jedni druge, tvrde naučnici. Na taj način se povezujemo s drugim ljudima i osećamo se kao da negde pripadamo. Takođe, tračarenjem prikupljamo informacije o ljudima i njihovom ponašanju, a ne samo o tome ko je s kim, kada i kako, pa nam je lakše da prepoznamo lažljive i prevrtljive ljude.

( T.M / index.hr )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA