OVO JE NOVO VINO: Sokovi od povrća hit u Americi!

Ceđeno povrće koristi se sve češće i u dijetama za mršavljenje. Za pet dana moguće je, na ovaj način, smršati i do 10 kilograma. U Americi trenutno postoji 6.200 lokala u kojima se služe sokovi od povrća

  • 1

Sokovi od cvekle, šargarepe, krastavaca, spanaća i raznog drugog povrća sve su više popularni u Kaliforniji, gde već postoji na desetine "đus barova".

U pomodarskim kvartovima, poput Santa Monike i Beverli Hilsa, ima ih na svakom ćošku. A nije ni retko videti prolaznike sa plastičnom čašom punom soka od povrća, umesto uobičajene kafe.

- To je novo vino - objašnjava ona, služeći zelenkasti napitak novinaru AFP.

Sokovi od povrća mogu se praviti u najrazličitijim kombinacijama: kupus i cvekla, šargarepa i kokosovo ili bademovo mleko, celer i krastavac. A moguće su i mešavine sa voćem.

I dok ih neki tek povremeno gustiraju, drugi ih pak redovno koriste kao novi način ishrane. Ima i onih koji sokove od povrća piju tri, sedam ili 30 dana zaredom, bez unošenja čvrste hrane, kako bi pročistili organizam.

Ceđeno povrće koristi se sve češće i u dijetama za mršavljenje. Za pet dana moguće je, na ovaj način, smršati i do 10 kilograma.

Finansijski časopis "Baron", procenio je na pet milijardi dolara industriju sokova od povrća u SAD-u, sa godišnjim rastom između četiri i osam odsto. Prema pisanju tog lista, u Americi trenutno postoji 6.200 lokala u kojima se služe sokovi od povrća, a najviše ih je u Los Anđelesu i Njujorku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA