UMETNOST DARIVANJA: Šta pokloniti rodbini i prijateljima?

Najnovija istraživanja pokazuju da kupovina poklona svakom ponosob i nije baš sjajan potez. Naime, bolje bi vam bilo da se rukovodite sasvim drugačijim idejama

  • 0

Dugotrajno biranje individualnih poklona je čisto gubljenje vremena. Istraživanja pokazuju da ljudi uglavnom nisu zadovoljni onim što dobijaju, ma koliko truda da je uloženo prilikom same kupovine.

Studija rađena u Sinsinatiju došla je do zaključka da bi rodbina i prijatelji bili mnogo srećniji kada bi svi dobili iste poklone. To što se vi trudite da svima ponaosob ugodite je lepo, ali izgleda da ima kontraefekat u odnosu na ono što želite da postignete.

Vreme koje vam je potrebno za biranje individualnih darova zna da iscrpi. Čovek se preforsira trudeći se da smisli idealan znak pažnje koji bi se savršeno uklopio u nečiji karakter. Međutim, na kraju ipak podleže pritisku i u većini slučajeva bira nešto sasvim pogrešno.

Baš zbog toga, kada znate da vam se "smeši" kupovina brojnih poklona, odlučite se na jednostavniju varijantu. Odaberite jedan, lep i kvalitetan, kupite ga u više primeraka i poklonite svojim najmilijima. Samo tako su vam veće šanse da stvari "pogodite direktno u centar".

(T. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA