Razvela sam se, nisam imala za hranu, sada zarađujem milione: Zbog jedne svoje sposobnosti stekla bogatstvo

J. V.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Nije imala za hranu, a sada...

Ne postoji bolji način da nastavite dalje sa životom nakon raskida nego da pokažete bivšem šta je ispustio. Savana je morala da se pomuči da tako bude, ali je na putu sticanja bogatstva naučila neke lekcije mnogo važnije za život od činjenice da ima puno novca. Savana Džordan (27) je razvila i sopstveni brend kroz angažman na društvenim mrežama, a platformu koristi za deljenje marketinških saveta.

Kad se s 22 godine razvela, jedva je mogla da priušti kiriju.

"Jela sam jednom dnevno kako bih mogla da nahranim svog psa", objašnjava Savana koja je u roku od samo tri godine uspela da se iseli iz male garsonijere, a sve zahvaljujući sjajnom poslovnom poduhvatu, piše "The Sun".

Bila je tek punoletna kada je sa ocem osnovala svoju prvu kompaniju pod nazivom "See Jane Go", koju je u to vreme opisivala kao Uber za žene. Firma je zapošljavala samo žene koje su vozile samo ženske klijente, a sve s namerom da bi iskustvo vožnje bilo potpuno sigurno i bezbedno za ženske klijente.

Nakon što je tu kompaniju prodala, Savana se okrenula marketinškoj industriji, ali je ubrzo zbog pandemije počela da radi skraćeno.

Savana je iskoristila svoje poslovno i prodajno iskustvo i pokrenula vlastitu samostalnu marketinšku agenciju. Iskustvo prošlih uspeha u raznim industrijama, pomoglo joj je da usmeri druge na pravi na put. I tako je nastala kreativna agencija WLF. Od njenog osnivanja 2020. godine, firma je ostvarila višestruki prihod i narasla u tim od deset žena. Savana smatra da je iskustvo koje je dobila pomoglo uspehu njenog poslovanja.

Takođe je savetovala sve preduzetnike da daju prioritet strategiji, energiji, doslednosti i proizvodnji kada tek počinju:

"Ono što smo učinili prilično je veliko, ali takođe nije bilo slučajno. Sve što smo radili kako bismo razvijali naš posao radili smo planski, uključujući i strategije koje smo koristili tim povodom. Mi smo tretirali naše poslovanje kao marketinški i prodajni alat", rekla je Savana.

(Ona.rs/The Sun)