Ovako se hrani naša prelepa voditeljka: Pazi kada sebi da da oduška, zato na pragu 50. izgleda savršeno

J. V.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Tu je i recept!

Foto: ATA Images

Najpoznatije lice sa naših malih ekrana je svakako Aleksandra Jeftanović.

Ona sledeće godine puni 50, a svoj perfektni izgled duguje disciplini i izbalansiranoj ishrani, kojoj je novinarka godinama verna. U njenom domu jede se isključivo kuvana hrana puna povrća, tu je i voće, tek povremeno sebi i ukućanima voli da ugodi i spremi ili kupi poslasticu.

Ishrana Aleksandre Jeftanović strogo je regulisana. Takođe, voditeljka je vrlo aktivna u teretani, stoga nije čudo što svi hvale njen besprekoran izgled.

U njenom domu jede se isključivo kuvana hrana puna povrća, tu je i voće, tek povremeno sebi i ukućanima voli da ugodi i spremi ili kupi poslasticu.

Doručak joj je glavni obrok u toku dana i navodno se sastoji od ovsenih pahuljica, biljnog mleka, bobičastog voća ili, pak, integralnog hleba, avokada i jaja. Sve je zdravo i ukusno skuvano ili pripremljeno na maslinovom ulju sa himalajskom solju.

Kada Aleksandra ipak poželi da sebi da oduška, napravi mali iskorak i zanemari pravila, voli da u jutarnjim satima pojede amareti, italijnski kolač od badema i popije šolju crne kafe.

Uglavnom to čini ujutru dok ukućani još spavaju, te u miru degustira omiljeni kolač i napitak, u šta smo se uverili na "Instagramu".

Sa pratiocima je podelila i recept jednom prilikom, pa evo kako i vi možete da spremite vrlo ukusan, a zdrav slatkiš.

Sastojci koji su vam potrebni:

– jedno jaje

– kašičica ekstrakta badema

– 100 ml agavinog sirupa

– 130 g mlevenih badema (idealno prethodno blanširanih)

– prstohvat soli

Ovo je priprema:

Jaje izmešajte sa sirupom, ekstraktom i solju. Dodajte mlevene bademe i izmešajte ih da se svi sastojci ujednače.

Pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider na trideset minuta. Zatim, rernu uključite na 160 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.

Ohlađeno testo vadite kašičicom i dlanovima kratko formirajte kuglice. Testo je jako lepljivo, posle svakog drugog-trećeg keksića operite ruke da lakše radite. Dobićete ukupno 24 keksića.

Pecite 25 minuta maksimalno u zagrejanoj rerni. Sa ovom minutažom dobićete keksiće koji će biti skoro potpuno hrskavi, osim u sredini gde će biti mekši.

Ako želite da budu mekši, skratite vreme pečenja za pet minuta. U oba slučaja će keksići tek izvađeni iz rerne biti mekani na dodir. Poslužite uz šoljicu dobre kafe i uživajte.

(Ona.rs)